DÖK nap - 2024

DÖK nap - 2024

Rendezvények

Június 14-én, pénteken a felső tagozat 15 osztálya, közel 300 gyerek a Dök nap helyszínéül az Uránia Filmszínházat választotta. A "KLASSZ-Napok 2023-24 program" keretében a Kojot 4 lelke című magyar animációs filmet nézték meg a gyerekek. A film az univerzum teremtés mítoszán keresztül arról az égető kérdésről mesél, hogy miként élhetünk harmóniában a környezetünkkel, amíg nem késő, hogy ne pusztìtsuk el magunkat a Földön. Reméljük az 5-8.osztályos diákokhoz is eljutottak ezek a fontos üzenetek s élvezték a közös mozizàst a színház lenyűgöző épületében, termében!

A téli szünet utolsó napján új helyszínen rendezték meg a TV2 Nagy Vagy! című téli sorozat 30. szériájának felvételét, melyen iskolánk is szerepelt. 

Karácsonyi éneklés az angol mukaközösséggel

Rendezvények

Márton nap - 2023

Márton nap - 2023

Rendezvények

Márton nap az Újlakban

2023. november 10-én több éves hagyományra visszatekintően rendeztük meg a Márton napot a német nemzetiségi tagozaton. A 3.d és 3.e osztályok az alsós és felsős nemzetiségi énekkarral együtt egy színvonalas műsort adtak. A diákok feladatokat oldottak meg Márton életével és a szokásokkal kapcsolatosan. Alsó tagozaton évfolyamonként különböző feladatokat kaptak a gyerekek: lámpáskészítést, játékos libafeladatok, hajtogatás, rejtvény, kvízkérdések tették emlékezetessé ezt a napot. Felső tagozaton 4 feladatsorból álló kvízt oldottak meg a gyerekek Szent Márton életével, a Márton napi szokásokkal, időjóslásokkal kapcsolatban. Kreatív feladataik is voltak: az osztályterem melletti táblát díszítette fel minden osztály a Márton nap hangulatához illeszkedve és Szent Márton életével kapcsolatban minden osztály rajzolt egy jelenetet. Az így létrejött képsorozatot kiállítottuk a felső tagozat folyosóján.

 

A Márton napi versenyfeladatok eredményei:

 • Alsó tagozat:
  • Lámpáskészítő verseny:
   • I. helyezés: 3.d
   • II. helyezés: 3.e
   • III. helyezés: 2.d
   • Különdíjat kapott az 1.e osztály.
 • Szent Mártonhoz kapcsolódó kvíz: (4-4 fős csapatban)
  • I. helyezés: 4.d
  • II. helyezés: 4.e
  • III. helyezés: 4.e
 • Felső tagozat (a kvíz, a rajzos és a díszítő feladatok összesített eredményei alapján):
  • I. helyezés: 6.e
  • II. helyezés: 7.d
  • III. helyezés: 5.d, 6.d
Halloween 2023. október 27. 🎃

Halloween 2023. október 27. 🎃

Rendezvények

Idén is nagy sikert aratott a gyerekek körében a vàrva vàrt halloweeni hét. 

A szünet előtti héten minden osztàlyban lelkesen faragtàk a tököket és készítettek ijesztő ételeket, gyönyörű posztereket és fantáziadús menetleveleket. Az elkészült faragott tököket és a rémisztő ételeket az előtérben helyezték el a diákok. Évről évre egyre több tök kerül kiállításra itt, ahol az alsósok is megcsodàlhattàk a felsősök műveit.

A hét zàrónapjàn az angolos osztàlyok ügyességi és szellemi tudàsukat mérték össze különböző helyszíneken. Így került sor a jól bevált Quiz játékra,az Activity-re, az Apple Bobbing-ra és a Spider Searchre.  Ezeken a helyszíneken már a kreatív jelmezekben vettek részt, belépőként halloweeni verseket szavalva. A jelmezversenyen jobbnàl jobb ötletekkel, kézi készítésű jelmezekkel készültek a gyerekek.

A hét eseményeit a díjkiosztó ünnepség zárta, ahol a legjobbak természetesen jutalomban részesültek. 

A rendezvényhez kapcsolódó képek itt megtekinthetők a médiatárban.

Iskolai ünnepély 1956. október 23. tiszteletére

Iskolai ünnepély 1956. október 23. tiszteletére

Rendezvények

„1956. október 23-a örökké élni fog a szabad emberek és nemzetek emlékezetében. E nap a bátorság, az öntudat és a győzelem napja volt. A történelem kezdete óta nincs még egy nap, mely világosabban mutatja az ember csillapíthatatlan vágyát a szabadság iránt – bármilyen kicsi is a siker esélye, s bármily nagy is az áldozat, amit követel.”

J.F. Kennedy (1960)

A fenti sorok szellemében, gondosan válogatott dalok kíséretében, versekkel, idézetekkel emlékeztünk a 67 évvel ezelőtt vívott szabadságharcról, a hősökről. Köszönjük a 7.b és 7.d osztály tanulóinak, és két felkészítő kollégánknak, Soósné Hajdu Mártának és Benczéné Nagy Gabriellának a színvonalas előadást.

Pályaorientáció +, avagy robotkutya a tornateremben - 2023

Pályaorientáció +, avagy robotkutya a tornateremben - 2023

Rendezvények

Az újlakos pedagógusok nincsenek híján az eredeti ötleteknek. Most sem volt ez másként. Egy tanítónénink ismeretségének köszönhetően a pályaorientáció napján, a gyerekek megismerkedhettek a robotika világával is. Egy ezzel foglalkozó cég felajánlotta, hogy bevezeti a gyerekeket ebbe a témába.

Két fertőtlenítő és egy járőr robot mutatkozott be, na és Morzsi, a robotkutya. Egy valódi, nagyon jól idomított kutyus mellett Morzsi is bemutatta szuper képességeit. Érdekes volt a két világ összehasonlítása. 

 

Az előadáson hallhattak a továbbiakban arról is a gyerekek, hogy hányféle robot létezik, hol jelentek meg az első robotok és mikor kezdték el a robotok fejlesztését. Megérinthették és irányíthatták is őket. Kitárult a drónok világa is, emellett sok érdekes kérdésre válaszolhattak, oldhattak meg feladatokat. A legügyesebben azonnali tárgynyereményben is részesültek.

Újlak 40

Újlak 40

Rendezvények

Minden iskola életében nagy idő 40 év. Különösen egy olyanban, mint a mi iskolánk. Az eltelt idő alatt több tanéven át mindennapos volt, hogy kétezernél is több diák, és kétszáznál is több pedagógus lépte át reggelente az iskola kapuját. E számok mutatják, hogy milyen sok gyermek oktatását és nevelését látta el az Újlak. Falaink között a testnevelés, a rajz, majd később a német és angol nyelv oktatása vált kiemelt feladattá. Sok kihívással, nehézséggel néztünk szembe az eltelt évek alatt, de tanulóink és kollégáink számtalan szebbnél szebb közös sikere összeköt és ösztönöz minket. Bízva a szülői közösség további bizalmában és támogatásában, folytatjuk megkezdett munkánkat. A következő, hasonló rendezvényünk már az 50 éves fennállás jubileumi gálája lesz.

Sarkadi Nagy Adrien igazgató

 

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők erre a linkre kattintva.

Tavaszváró iskolahívogató - 2023

Tavaszváró iskolahívogató - 2023

Rendezvények

TAVASZVÁRÓ ISKOLAHÍVOGATÓ

2023. március 29-én és 30-án délután rendezzük meg a leendő első osztályos gyerekek részére ismerkedő klubdélutánunkat.

Március 29-én 15.50-től kezdődik az angol illetve általános tantervű osztályok iránt érdeklődők, március 30-án 15:50-től a német tagozatot választók számára.

Regisztráció (az előzetesen már honlapunkon jelentkezők számára) 15:30-tól.

Kérjük, részvételi szándékukat az alábbi űrlap kitöltésével jelezzék számunkra!

 

Valentin-nap

Valentin-nap

Rendezvények

Iskolákban  február 14-én, Valentin napon, különleges módon emlékeztünk a szerelem, de méginkább a szeretet fontosságára. 

A gyerekek jó előre készültek az angolt tanító kollégák segítségével: szorgosan készítették a szebbnél szebb kártyákat, amikre kedves, személyes üzeneteket írtak egymásnak. Valentin napi postaláda őrizte titkaikat, míg végül minden üdvözlet kikézbesítésre került a címzett saját kezébe (köszönjük a tanárok lelkes segítségét!)

A nap üzenetét "love is all you need" az iskolarádió is visszhangozta, és nem feledkeztünk meg senkiről, minden osztálynak kedveskedtünk egy-egy személyre szóló képeslappal. 

A szokásosnál még több mosolyra húzódó szájat, pacsit, ölelést láttunk ezen a napon - az üzenet átment, a szeretet a legfontosabb!

További képek a médiatárban

Márton nap - 2022

Márton nap - 2022

Rendezvények

Márton nap az Újlakban

2022. november 11-én hagyományainkhoz híven megrendeztük a német nemzetiségi tagozaton a Márton napot. A 3.d és 3.e osztályok az alsós és felsős nemzetiségi énekkarral együtt egy színvonalas műsort adtak. A 7.d osztály sváb keringővel színesítette az előadást. A diákok feladatokat oldottak meg Márton életével, a szokásokkal kapcsolatosan. Kreatív feladat volt például az „ökoliba” megalkotása felső tagozaton. Az alsósoknak plakátversenyt hirdettünk.

A Márton napi versenyfeladatok eredményei:

Alsó tagozat:

 • I. helyezés: 1.d és 1.e osztály
 • II. 4.e osztály
 • III. 4.d osztály

Különdíjat kapott az 1.e osztály, mert több plakátot is készítettek.

Felső tagozat:

 • I. helyezés: 8.d osztály
 • II. helyezés: 7.d osztály
 • III. helyezés: 6.e osztály

 

 

A Márton napon készített fotók itt tekinthetők meg:

https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1Z6VY-bTkX1KAioOAXYSl4dWvqbgmFMy8

Halloween - 2022

Halloween - 2022

Rendezvények

Idén is nagy sikerrel rendeztük meg a Halloween napokat az Újlakban. Az alsó tagozaton a tanárok és a gyerekek is jelmezbe öltöztek, kidekorálták a termeket és az iskolát. Verseket, mondókákat tanultak meg angolul, hogy pénteken körbejárhassák az iskolát és csokit csaljanak ki a tanároktól.

A felső tagozaton egész héten készülődtünk, posztereket festettek, menetlevelet terveztek és tököt faragtak tanulóink. A rendezvénysorozat zárásaként vetélkedőben mérhették össze tudásukat és ügyességüket a diákok. Az ünnepélyes eredményhirdetésen kerültek átadásra a díjak, oklevelek és jutalom ajándékok.

Köszönjük a tanárok munkáját és a szülők támogatását!

 

A rendezvényről készült képek megtekintése

Erntedankfest az Újlakban - 2022

Erntedankfest az Újlakban - 2022

Német nemzetiségi nyelvoktatás, Rendezvények

A német nemzetiségi tagozat az idei tanévben is megrendezte az Erntedankfest napot. Reggel egy rövid műsorral kezdődött a nap. Az alsós és felsős nemzetiségi énekkar, és az 1.d és 2.e osztály tanulói énekeltek. Az alsó tagozatról a 4.d és 4.e osztály szavalt, a felső tagozatról a 6.e osztály táncolt. Az alsó tagozaton a nap további részében a gyerekek a hálaadással kapcsolatosan feladatokat oldottak meg. Érzékszervi felismerés, mozgással összekötött társasjáték és rajzos feladatok is voltak. A felső tagozatos diákoknak osztályonként egy szélmalmot kellett készíteniük. A 7.e osztály mozgó, napelemes szélmalmot készített.

 

Kapcsolódó képek megtekintése

Iskolánk 2018-2021 között részt vett az Erasmus + európai együttműködési programban. Ennek keretében belül vásárolhattunk egy-egy kooperációs ernyőt.

Ünnepi megemlékezés az 1956-os szabadságharcra - 2021

Ünnepi megemlékezés az 1956-os szabadságharcra - 2021

Rendezvények

További képek megtekintéséhez kérem kattintson IDE

Ebben az évben Halloween-t kicsit rendhagyóan tartottuk meg. Mivel az eddig megszokott "Trick or treat" elmaradt (reméljük, jövőre bepótoljuk majd), helyette más szórakoztató programot próbáltunk a gyerekeknek kitalálni.

Idén ismét részt vettünk a nemzetközi szervezésű Európai Kódhéten, ennek során informatika órákon tanulóink kódolással, alkalmazott grafikai feladatot oldottak meg, logót és cimkét terveztek, ezzel is tovább mélyítve webprogramozási ismereteiket.

A Mozdulj a klímáért! kampányhét keretén belül a méhek, rovarhotel, virágzó növények témakörben szorgoskodtak tanulóink. Az alsós és a felsős iskolaudvaron virágzó és ehető növények...

Senki sem ezt tervezte, senki sem így tervezte, de a három hónappal ezelőtt történt digitális átállás mindent megváltoztatott. A ballagó nyolcadikosainktól nem szerettünk volna úgy...

Az Újlak Utcai Általános Iskolában is folyik a digitális oktatás. A gyerekeknek hiányzik az együttlét, hiányzik az iskola. A múlt hét végén mindenki megkapta az...

Kedves Szülők! Nem tudja már hová pakolni gyermeke vagy saját felesleges ruháit? Csatlakozzon Ön is iskolánk Sulizsák akciójához, amely során begyűjtjük felesleges ruháit! Tudta, hogy...

Az első Újlak bált a Podmaniczky Rendezvénykastélyban tartottuk. A bált kolléganőnk, dr. Pappné Szabó Edit és Heczel Csenge 8.d osztályos tanuló éneke nyitotta meg, majd...

Az Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola tanulói évről-évre izgatottan várják, hogy elkezdődjön október végén a Halloween-i ünnepségsorozat. A diákok...

Szeptember végén a „Kutatók éjszakája” programsorozat keretében egyetemek, kutató intézetek nyitották meg kapuikat a nagyközönség előtt, és betekintést engedtek mindennapi munkájukba. A 6. b osztály...

Ballagás-Hőségriadó!!! A ballagás hőségriadóhoz igazodó forgatókönyve 8-10 – A folyosók díszítése 10.30 – 10.45 Osztályfőnöki óra a 8. osztályokban 10.45 – 11 – Búcsúzó beszédek...

Iskolánkban immár negyedik évben rendezzük meg a Digitális Témahét projektet. Az idei témahetünk (április 8-12-ig) címe: Robotok az iskolában. Ennek közvetlen előzménye, hogy nemrég a...