Hírek

Újlak 40

Újlak 40

Rendezvények

Minden iskola életében nagy idő 40 év. Különösen egy olyanban, mint a mi iskolánk. Az eltelt idő alatt több tanéven át mindennapos volt, hogy kétezernél is több diák, és kétszáznál is több pedagógus lépte át reggelente az iskola kapuját. E számok mutatják, hogy milyen sok gyermek oktatását és nevelését látta el az Újlak. Falaink között a testnevelés, a rajz, majd később a német és angol nyelv oktatása vált kiemelt feladattá. Sok kihívással, nehézséggel néztünk szembe az eltelt évek alatt, de tanulóink és kollégáink számtalan szebbnél szebb közös sikere összeköt és ösztönöz minket. Bízva a szülői közösség további bizalmában és támogatásában, folytatjuk megkezdett munkánkat. A következő, hasonló rendezvényünk már az 50 éves fennállás jubileumi gálája lesz.

Sarkadi Nagy Adrien igazgató

 

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők erre a linkre kattintva.Tavaszváró iskolahívogató - 2023

Tavaszváró iskolahívogató - 2023

Rendezvények

TAVASZVÁRÓ ISKOLAHÍVOGATÓ

2023. március 29-én és 30-án délután rendezzük meg a leendő első osztályos gyerekek részére ismerkedő klubdélutánunkat.

Március 29-én 15.50-től kezdődik az angol illetve általános tantervű osztályok iránt érdeklődők, március 30-án 15:50-től a német tagozatot választók számára.

Regisztráció (az előzetesen már honlapunkon jelentkezők számára) 15:30-tól.

Kérjük, részvételi szándékukat az alábbi űrlap kitöltésével jelezzék számunkra!

 Valentin-nap

Valentin-nap

Rendezvények

Iskolákban  február 14-én, Valentin napon, különleges módon emlékeztünk a szerelem, de méginkább a szeretet fontosságára. 

A gyerekek jó előre készültek az angolt tanító kollégák segítségével: szorgosan készítették a szebbnél szebb kártyákat, amikre kedves, személyes üzeneteket írtak egymásnak. Valentin napi postaláda őrizte titkaikat, míg végül minden üdvözlet kikézbesítésre került a címzett saját kezébe (köszönjük a tanárok lelkes segítségét!)

A nap üzenetét "love is all you need" az iskolarádió is visszhangozta, és nem feledkeztünk meg senkiről, minden osztálynak kedveskedtünk egy-egy személyre szóló képeslappal. 

A szokásosnál még több mosolyra húzódó szájat, pacsit, ölelést láttunk ezen a napon - az üzenet átment, a szeretet a legfontosabb!

További képek a médiatárbanMárton nap - 2022

Márton nap - 2022

Rendezvények

Márton nap az Újlakban

2022. november 11-én hagyományainkhoz híven megrendeztük a német nemzetiségi tagozaton a Márton napot. A 3.d és 3.e osztályok az alsós és felsős nemzetiségi énekkarral együtt egy színvonalas műsort adtak. A 7.d osztály sváb keringővel színesítette az előadást. A diákok feladatokat oldottak meg Márton életével, a szokásokkal kapcsolatosan. Kreatív feladat volt például az „ökoliba” megalkotása felső tagozaton. Az alsósoknak plakátversenyt hirdettünk.

A Márton napi versenyfeladatok eredményei:

Alsó tagozat:

  • I. helyezés: 1.d és 1.e osztály
  • II. 4.e osztály
  • III. 4.d osztály

Különdíjat kapott az 1.e osztály, mert több plakátot is készítettek.

Felső tagozat:

  • I. helyezés: 8.d osztály
  • II. helyezés: 7.d osztály
  • III. helyezés: 6.e osztály

 

 

A Márton napon készített fotók itt tekinthetők meg:

https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1Z6VY-bTkX1KAioOAXYSl4dWvqbgmFMy8


Halloween - 2022

Halloween - 2022

Rendezvények

Idén is nagy sikerrel rendeztük meg a Halloween napokat az Újlakban. Az alsó tagozaton a tanárok és a gyerekek is jelmezbe öltöztek, kidekorálták a termeket és az iskolát. Verseket, mondókákat tanultak meg angolul, hogy pénteken körbejárhassák az iskolát és csokit csaljanak ki a tanároktól.

A felső tagozaton egész héten készülődtünk, posztereket festettek, menetlevelet terveztek és tököt faragtak tanulóink. A rendezvénysorozat zárásaként vetélkedőben mérhették össze tudásukat és ügyességüket a diákok. Az ünnepélyes eredményhirdetésen kerültek átadásra a díjak, oklevelek és jutalom ajándékok.

Köszönjük a tanárok munkáját és a szülők támogatását!

 

A rendezvényről készült képek megtekintése


Erntedankfest az Újlakban - 2022

Erntedankfest az Újlakban - 2022

Német nemzetiségi nyelvoktatás, Rendezvények

A német nemzetiségi tagozat az idei tanévben is megrendezte az Erntedankfest napot. Reggel egy rövid műsorral kezdődött a nap. Az alsós és felsős nemzetiségi énekkar, és az 1.d és 2.e osztály tanulói énekeltek. Az alsó tagozatról a 4.d és 4.e osztály szavalt, a felső tagozatról a 6.e osztály táncolt. Az alsó tagozaton a nap további részében a gyerekek a hálaadással kapcsolatosan feladatokat oldottak meg. Érzékszervi felismerés, mozgással összekötött társasjáték és rajzos feladatok is voltak. A felső tagozatos diákoknak osztályonként egy szélmalmot kellett készíteniük. A 7.e osztály mozgó, napelemes szélmalmot készített.

 

Kapcsolódó képek megtekintése

Iskolánk 2018-2021 között részt vett az Erasmus + európai együttműködési programban. Ennek keretében belül vásárolhattunk egy-egy kooperációs ernyőt.

Ünnepi megemlékezés az 1956-os szabadságharcra - 2021

Ünnepi megemlékezés az 1956-os szabadságharcra - 2021

Rendezvények

További képek megtekintéséhez kérem kattintson IDE
Ebben az évben Halloween-t kicsit rendhagyóan tartottuk meg. Mivel az eddig megszokott "Trick or treat" elmaradt (reméljük, jövőre bepótoljuk majd), helyette más szórakoztató programot próbáltunk a gyerekeknek kitalálni.


Idén ismét részt vettünk a nemzetközi szervezésű Európai Kódhéten, ennek során informatika órákon tanulóink kódolással, alkalmazott grafikai feladatot oldottak meg, logót és cimkét terveztek, ezzel is tovább mélyítve webprogramozási ismereteiket.A Mozdulj a klímáért! kampányhét keretén belül a méhek, rovarhotel, virágzó növények témakörben szorgoskodtak tanulóink. Az alsós és a felsős iskolaudvaron virágzó és ehető növények...


Senki sem ezt tervezte, senki sem így tervezte, de a három hónappal ezelőtt történt digitális átállás mindent megváltoztatott. A ballagó nyolcadikosainktól nem szerettünk volna úgy...


Az Újlak Utcai Általános Iskolában is folyik a digitális oktatás. A gyerekeknek hiányzik az együttlét, hiányzik az iskola. A múlt hét végén mindenki megkapta az...


Kedves Szülők! Nem tudja már hová pakolni gyermeke vagy saját felesleges ruháit? Csatlakozzon Ön is iskolánk Sulizsák akciójához, amely során begyűjtjük felesleges ruháit! Tudta, hogy...


Az első Újlak bált a Podmaniczky Rendezvénykastélyban tartottuk. A bált kolléganőnk, dr. Pappné Szabó Edit és Heczel Csenge 8.d osztályos tanuló éneke nyitotta meg, majd...Az Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola tanulói évről-évre izgatottan várják, hogy elkezdődjön október végén a Halloween-i ünnepségsorozat. A diákok...Szeptember végén a „Kutatók éjszakája” programsorozat keretében egyetemek, kutató intézetek nyitották meg kapuikat a nagyközönség előtt, és betekintést engedtek mindennapi munkájukba. A 6. b osztály...

Ballagás-Hőségriadó!!! A ballagás hőségriadóhoz igazodó forgatókönyve 8-10 – A folyosók díszítése 10.30 – 10.45 Osztályfőnöki óra a 8. osztályokban 10.45 – 11 – Búcsúzó beszédek...


Iskolánkban immár negyedik évben rendezzük meg a Digitális Témahét projektet. Az idei témahetünk (április 8-12-ig) címe: Robotok az iskolában. Ennek közvetlen előzménye, hogy nemrég a...