Hírek 5/15

Hitoktatással kapcsolatos információk

Hitoktatással kapcsolatos információk

Tisztelt leendő első osztályos Szülők!

A leendő elsősök Katolikus hitoktatással kapcsolatos online tájékoztatója 2023. március 8-án 17 órától kerül lebonyolításra, a Református hitoktatással kapcsolatos online tájékoztatója 2023. március 8-án 16 órától kerül lebonyolításra

A csatlakozáshoz előzetes regisztráció szükséges, mely az alábbi űrlapokon lehetséges:

 


Tavaszváró iskolahívogató - 2023

Tavaszváró iskolahívogató - 2023

Rendezvények

TAVASZVÁRÓ ISKOLAHÍVOGATÓ

2023. március 29-én és 30-án délután rendezzük meg a leendő első osztályos gyerekek részére ismerkedő klubdélutánunkat.

Március 29-én 15.50-től kezdődik az angol illetve általános tantervű osztályok iránt érdeklődők, március 30-án 15:50-től a német tagozatot választók számára.

Regisztráció (az előzetesen már honlapunkon jelentkezők számára) 15:30-tól.

Kérjük, részvételi szándékukat az alábbi űrlap kitöltésével jelezzék számunkra!

 


Leendő elsős tanítók bemutatkozása - 2023


Tisztelt Szülők! Tisztelt Gondviselők!

A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti, tankötelessé válik. A Kelet-Pesti Tankerületi Központ fenntartásában, Budapest X. kerületében és Budapest XVII. kerületében működő általános iskolákban - a beiratkozás előtt - a leendő első osztályos gyermekek szülei körében TÁJÉKOZÓDÁSI CÉLLAL igényfelmérést tartunk az iskolaválasztásról.

A jelentkezés benyújtásához rendelkezésre álló időpont:

2023. március 6-tól (hétfő) 2023. március 8-ig (szerda)

7:30 órától 17:30 óráig

A jelentkezés írásban történik, a tájékoztató mellékletét képező formanyomtatvány kitöltésével. Az igényfelmérő lapon egy intézményt lehet megjelölni, azon belül külön veendő számításba egy-egy iskola emelt szintű/tagozatos/többlet óraszámú osztálya, illetve az általános tantervű osztálya (a sorrend egyben prioritást is jelent). Fontos, hogy a szülők egyetértve válasszanak gyermekük számára iskolát. A kitöltött igényfelmérő lapot aláírva a megjelölt intézményhez elektronikus úton 2023. március 8. napjáig, vagy papír alapon a fent jelölt időpontban kell benyújtani. Az igényfelmérő formanyomtatvány 2023. február 1-től az iskolák honlapjáról letölthető.

 

Letölthető dokumentumok:

Tájékoztató - A leendő első osztályosok iskolaválasztásának igényfelméréséről

Igényfelmérő lap

Az Újlak körzethatárai

A Kelet-Pesti Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolák bemutatkozása

A XVII. kerületi általános iskolák felvételi körzetlistája

Határozat a XVII. kerületi általános iskolák felvételi körzetéről

 

A kitöltött és szülő által aláírt igényfelmérő lapot szkennelve vagy fotózva kérjük juttassák el az elojelentkezes@ujlak.com e-mail címre legkésőbb 2023.03.08-ig, vagy a fent szereplő jelentkezési időpontban a iskola portáján adhatják le jelentkezési lapjaikat!


Dzsungel könyve előadás

Dzsungel könyve előadás

Iskolánk majd 300 tanulója látogatott el a Turay Ida Színház Dzsungel könyve című előadására. 

A tanulók nagy izgalommal várták az előadást.

Számtalan feldolgozás után, öröm volt az eredeti művet színpadon látni. A színészek  által életre keltett állatok nagyon szerethetőek volt. A humorral megtűzdelt színdarab  megint felejthetetlen színházi élményt nyújtott tanulóknak és pedagógusoknak egyaránt.


Teleki Pál földrajz verseny kerületi forduló - 2023. 02. 10.

Teleki Pál földrajz verseny kerületi forduló - 2023. 02. 10.

Versenyeredmények és nyelvvizsgák

A Covidos évek után, végre ismét jelenléti versennyel bonyolították le a Teleki Pál országos földrajzi és földtani verseny kerületi fordulóját, melynek a korábbi évek gyakorlatának megfelelően ismét a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium és Ált. Iskola adott otthont. A versenyen tanulóink kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A 7. osztályosok versenyében a 7. d osztály tanulói az első három helyezést szerezték meg. A verseny első és második helyezettje képviseli kerületünket, iskolánkat az országos verseny budapesti fordulóján.

Eredmények:

  • I. helyezett – Kelemen Ann 7. d osztály
  • II. helyezett – Völgyesi Alexa 7. d osztály
  • III. helyezett – Hoblyák Boglárka 7. d osztály

Gratulálunk a versenyzőknek és köszönjük a felkésztő tanár – Dósáné Lányi Anita eredményes munkáját.MiniMotorozás Talmácsi Gáborral

MiniMotorozás Talmácsi Gáborral

Talmácsi Gábor MiniMotor programja az Újlak Utcai Általános Iskolában. Nagyon fontos, hogy a gyerekek minél hamarabb sajátítsák el a KRESZ alapjait, valamint a biztonságos kerékpározást! Az esemény főszervezőihez, azaz a Talmácsi Gábor nevével fémjelzett MiniMotor programhoz csatlakozott a Bikeride.  A programon 120, 4. és 5. évfolyamos tanuló vett részt, akik kipróbálhatták az autós szimulátort, és az ügyességi pályát, valamint elektromos motorral a motorozásba is belekóstolhattak.

További képek megtekintése a médiatárban

Forrás:Valentin-nap

Valentin-nap

Rendezvények

Iskolákban  február 14-én, Valentin napon, különleges módon emlékeztünk a szerelem, de méginkább a szeretet fontosságára. 

A gyerekek jó előre készültek az angolt tanító kollégák segítségével: szorgosan készítették a szebbnél szebb kártyákat, amikre kedves, személyes üzeneteket írtak egymásnak. Valentin napi postaláda őrizte titkaikat, míg végül minden üdvözlet kikézbesítésre került a címzett saját kezébe (köszönjük a tanárok lelkes segítségét!)

A nap üzenetét "love is all you need" az iskolarádió is visszhangozta, és nem feledkeztünk meg senkiről, minden osztálynak kedveskedtünk egy-egy személyre szóló képeslappal. 

A szokásosnál még több mosolyra húzódó szájat, pacsit, ölelést láttunk ezen a napon - az üzenet átment, a szeretet a legfontosabb!

További képek a médiatárbanOrszágos angol nyelvű vers- és prózamondó verseny - 2022

Országos angol nyelvű vers- és prózamondó verseny - 2022

Versenyeredmények és nyelvvizsgák

Az országos megmérettetésre december 1-én került sor a Kapocs Magyar-Angol Két Tannyelvű Általános Iskolában. Alsó tagozatunkat Elek Gergő (2.a) és Elek Dóra (4.a)képviselték, a felső tagozatunkat pedig Várkuti Emma (6.a) és Ruby Luca (8.a). Színvonalas versmondásukat a zsűri Dóri esetében ezüst éremmel, Luca esetében pedig bronz éremmel jutalmazta.

Szívből gratulálunk!


Idén novemberben is megrendeztük angol nyelvű vers- és prózamondó versenyünket, amin nagy számban vettek részt tanulóink. A színvonalas előadások között hallhattunk mókás gyermekverseket és komoly prózai előadásokat is. A zsűrinek nehéz dolga volt, amikor a győztesek névsorát kellett összeállítaniuk, mert mindegyik diákunk ügyesen szerepelt. A helyezések végül a következőképpen alakultak:


Turay Ida Színház - Hókirálynő - 2022

Turay Ida Színház - Hókirálynő - 2022

Iskolánk 12 osztálya látogatott el a Turay Ida Színház Hókirálynő c. előadására. A több mint 300 alsós tanuló nagy izgalommal várta az előadást. A színvonalas előadás nagyon szerethető volt, a humoros jelenetekkel tarkított mese felejthetetlen színházi élményt nyújtott tanulónak és pedagógusoknak is.

Az eseményről készült képek megtekintése


Mikulás az Újlakban - 2022

Mikulás az Újlakban - 2022

December 6-án hozzánk is ellátogatott a Mikulás. Osztályról osztályra járt hatalmas puttonyával, hogy megajándékozza a gyerekeket, amiben segítségére volt két krampusza is. A gyerekek dalokkal, versekkel fogadták, a Mikulás pedig személyre szólóan értékelte a gyerekek eddigi munkáját, magaviseletét.

Az eseményről készült képek megtekintése