Hírek 1/17

Nyári vezetői ügyelet - 2024

Nyári vezetői ügyelet - 2024

A nyári ügyeletet az aktuális napokon 9:00 és 13:00 között tartjuk.

Nyári vezetői ügyelet
július 10. Ligetiné Varga Andrea

+36/30 814-72-44

ligeti.andrea@ujlak.com
július 24. Prajczer Judit

+36/30 814-72-64

prajczer.judit@ujlak.com
augusztus 7. Osztertág Erzsébet

+36/20 851-77-27

oszierzsi@ujlak.com
augusztus 21.

Sarkadi Nagy Adrien,

Osztertág Erzsébet, 

Ligetiné Varga Andrea

Prajczer Judit

 

+36/20 339-52-00

+36/20 851-77-27

+36/30 814-72-44

+36/30 814-72-64

 

sarkadinagy@ujlak.com

 

oszierzsi@ujlak.com

 

ligeti.andrea@ujlak.com

 

prajczer.judit@ujlak.com

 

Iskolánkból több csapat is részt vett a BUSCH Landeswettbewerben, melyet minden évben az ország német nemzetiségi iskolái számára hirdetnek meg. Az első levelezős forduló után a hatodik osztályból Halász Boglárka és Harkai Hanna 10. helyen végzett. 

Az 5.d osztályos csapat bejutott az országos döntőbe, mely Pécsett került megrendezésre. A több feladatból álló szóbeli fordulón, melyen az ország 10 legjobb csapata vett részt, az Újlakos diákok bizonyultak a legjobbnak.

Bolondballagás, Ballagás, Tanévzáró ünnepély - 2024

Bolondballagás, Ballagás, Tanévzáró ünnepély - 2024

bolondballagas_2024_sm

ballagas_2024_sm

DÖK nap - 2024

DÖK nap - 2024

Rendezvények

Június 14-én, pénteken a felső tagozat 15 osztálya, közel 300 gyerek a Dök nap helyszínéül az Uránia Filmszínházat választotta. A "KLASSZ-Napok 2023-24 program" keretében a Kojot 4 lelke című magyar animációs filmet nézték meg a gyerekek. A film az univerzum teremtés mítoszán keresztül arról az égető kérdésről mesél, hogy miként élhetünk harmóniában a környezetünkkel, amíg nem késő, hogy ne pusztìtsuk el magunkat a Földön. Reméljük az 5-8.osztályos diákokhoz is eljutottak ezek a fontos üzenetek s élvezték a közös mozizàst a színház lenyűgöző épületében, termében!

Véget ért a Logiscool által szervezett Nagy Digitális Kaland 2024 verseny! -Kiemelkedő sikerek a kerületi iskolásoktól

Május 23-án, a Digitális Tudásért Alapítvány szervezésében immár negyedik alkalommal rendezték meg a Nagy Digitális Kalandot. A Nagy Digitális Kaland helyi szervezését a XVII. kerületben a Logiscool Rákoskeresztúr iskola bonyolította le. Az esemény helyszíne az Újlak Utcai Általános Iskola volt, ahová közel 120 diák érkezett, hogy részt vegyenek ezen a különleges digitális versenyen. A megmérettetés célja, hogy a 3-4. és 5-6. osztályos diákok játékos és interaktív módon fejlesszék digitális készségeiket.

Űrkabin iskolánkban

Űrkabin iskolánkban

A 4. a osztály a tanév során részt vett a SpaceBuzz oktatási programban. 12 leckén keresztül megismerkedhettek a világűrrel, a naprendszerrel, a bolygókkal, a Földdel, a klímával, a környezetünkkel, a környezetvédelemmel. Sok kísérlet, játék, csapatmunka, megoldandó feladaton keresztül készültek fel egy virtuális űrutazásra. A kabin a sikeresen teljesített küldetések után, megérkezett az iskolánkba. Mindenki átélhette, hogy milyen kint lenni a világűrben, milyen fentről látni Földünket, elhaladni mellette, megtekinteni az űrállomást. Felejthetetlen élményben volt részünk.

 

A Spacebuzz eseményhez kapcsolódó képeket és videókat itt tekinthetik meg.

„A füstérzékelő életet menthet”

„A füstérzékelő életet menthet”

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma alkotói pályázatot hirdet iskolások részére. Erre készített digitális alkotást a 7.a három tanulója, melynek témája:  „A füstérzékelő életet menthet”.

A fővárosi fordulón alkotásuk első helyezést ért el, így automatikusan részt vesznek az országos döntőben is!

Gratulálunk diákjainknak: Vékony Zsolt,Szalma-Baksi Ábel, Vásárhelyi Simon Ábel

A Kelet-Pesti Tankerületi Központ közleménye

A Kelet-Pesti Tankerületi Központ közleménye

Ágyi poloskák irtása az Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolában

 

Több sajtótermék is beszámolt az Újlak Utcai Iskolában tapasztalt ágyi poloskák jelenlétéről. A Kelet-Pesti Tankerületi Központ, mint az intézmény fenntartója, azonnal intézkedett, amikor tudomására jutott a probléma.

Folyamatosan egyeztetünk az iskola vezetésével és a helyi önkormányzattal. Eddigi intézkedések során már kétszer, 2023 májusában és októberében is volt poloskaírtás. Felvettük a kapcsolatot a Budapest Főváros Kormányhivatala X. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztály munkatársaival is.

Önkormányzattal egyeztetve pénteken ismételten fertőtlenítés lesz az iskolában. Ezen intézkedések megtisztítják az épületet és a termeket a kártevőktől. Ezek után csak úgy jelenhet meg ismét az ágyi poloska, ha azt valaki behozza az iskolába. Ez a lehetőség azonban túlmutat az iskola és a fenntartó kompetenciáján, ezért felvettük a kapcsolatot a Önkormányzattal, Gyermekvédelemmel, Családsegítő központtal, hogy megelőzzük az újabb eseteket.

Mindentől függetlenül a Kelet-Pesti Tankerületi Központ az irtás után is figyelemmel kíséri a helyzet alakulását, hogy szükség esetén további intézkedéseket tegyen. Kiemelt célunk, hogy az ügy megoldódjon és a gyerekek rendezett körülmények között tudják tölteni mindennapjaikat.

KÖZÉTKEZTETÉS

Gyermekétkeztetési tudnivalók a 2024/2025

Óvodát kezdő gyermekek szüleinek figyelmét szeretnénk felhívni, hogy a közétkeztetés igénybevételéhez az alábbi nyomtatványt szükséges kitölteniük legkésőbb 2024. június 30. napjáig.