Tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről

Tisztelt Szülők, Gondviselők!

Magyarország Miniszterelnöke 2020. március 13-án, 21.15-kor időintervallum megjelölése nélkül, bejelentette az alap – és középfokú iskolák bezárását.

Az oktatás 2020. március 16-tól elektronikus formában folytatódik.

Iskolánk ügyeletet biztosít azoknak a tanulóknak, akiknek felügyeletét nem áll módjukban megoldani 8 és 17 óra között. Kérjük az igényléskor vegyék figyelembe a járványügyi helyzet veszélyeit, súlyosságát. Azok vegyék igénybe, akiknek munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, illetve egyéb közfeladat és közellátás biztosításához.

A kérést a megelőző napon, 9 óráig küldjék meg az osztályfőnöknek.

Akik kértek fóliázott ebédet, azok 2020.03.23-tól hétköznaponként, 11:30-tól 13-ig átvehetik a konyhán, ami megközelíthető a hátsó parkoló felől.

Vigyázzunk egymásra!


A digitális oktatás alapelvei

Iskolánkban adottak a digitális oktatás feltételei, a pedagógusok és munkatársak megfelelő mértékben felkészültek a feladat ellátására. Segíteni tudjuk tanulóinkat abban, hogy a tanulmányi követelményeket teljesítsék. Ehhez szükség van a szülők hatékony együttműködésére. Kérjük, hogy a gyerekek életkorához, egyéni igényeihez alkalmazkodva segítsék, illetve ellenőrizzék a tanulási folyamatot.

A mindenki számára kötelező tananyagot és feladatokat az órarendhez igazodva, az E-KRÉTÁn keresztül küldjük meg.

Ez a tananyag mennyiség úgy kerül összeállításra, hogy képernyő előtt

  • 1-2. évfolyamon max. 30 percet,
  • 3-6. évfolyamon max. 60 percet,
  • 7-8. évfolyamon max. 90 percet kell a gyerekeknek eltölteniük. Ez az időszerű feladatok megismerését tartalmazza.

Egyéb feladatot a kollégák más, folyamatosan kialakított elektronikus felületen küldenek meg. Ezek már nem kötelezőek, „szorgalmi” jellegűek, de ajánlottak az ismeretek bővítéséhez.

Alsó tagozaton 3, felső tagozaton 4 tanítási óra megtartása szükséges ahhoz, hogy egy tanítási napnak minősüljön. Ezért javasoljuk, hogy alsóban naponta minimum 130, felsőben minimum 180 percet töltsön tanulással a gyerek.

A munka értékelése is megoldott lesz, a formáról és módszerről a pedagógusok önállóan döntenek.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a digitális oktatás mindenki résztvevő számára újdonság. Sok türelmet, kitartást és korrekt hozzáállást igényel.

Nem várunk a szülőktől  extra erőfeszítést, csupán azt, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék és ellenőrizzék gyermekük munkáját.

Letölthető dokumentumok:

2020_02_07_koronavirus_tajekoztato.pdf (551 Kb)

2020_03_11_koronavirus_tajekoztato.pdf (691 Kb)

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ.pdf (263 Kb)