Határtalanul - Kirándulás a Felvidéken - 2019

Kirándulások

Az előző tanévben megpályázott Határtalanul kirándulásra szeptember 23-tól 27-ig került sor. A kirándulásunk címe „II. Rákóczi Ferenc nyomában” volt. A két hetedikes osztálynak csapatokra kellett oszlani, majd a kirándulás során a témához kapcsolódó kérdésekre kellett választ adni, melyek értékelésre kerültek, ezért a csapatok között szoros versengés alakult ki. A pályázat által nagyon sok helyre eljuthattunk.

Megismerkedhettünk az ottani magyar nyelvjárással, és még egy magyar iskolában is körülnézhettünk. A csodálatos Felvidék látogatásánál elmaradhatatlan volt egy kis túra. A hegységek elbűvölő látványt nyújtottak a séta közben. A szerpentineken kanyarogva több fotó is készült a lenyűgöző kilátásról és a csapatról. A kirándulás mottójához kapcsolódó eseményeket és azok helyszíneit meglátogathattunk, így nagyobb betekintést nyerhettünk II. Rákóczi Ferenc életébe és tetteibe. Jártunk Kassán, Rozsnyón, Késmárkon, Füleken, Losoncon, Lőcsén, Krasznahorkaváralján, a Szlovák Paradicsomban, a Szádelői- völgyben, a Szilicei-fennsíkon, Csetneken és Rimaszombaton.

A határtalanul kirándulás által nagyon hasznos és érdekes élményeket szereztünk, remélem, még több ilyen kalandban lesz részünk.

2019. 10. 06.

Mészáros Emma 7. b

A kirándulás képeiért kattintson ide.