ADVENTI KALANDOZÁS GRAZBAN - 2019. november 21-22.

Kirándulások

Időpont: 2019. november 21-22.

Elhelyezés: Ifjúsági szállás 3-4 ágyas szobáiban

Utazás: komfortos autóbusszal

Létszám: minimum 45 fő

1.nap: Zotter csokoládégyár és Graz karácsonyi díszben adventi orgonazenével

Indulás az iskola elől hajnali 5 órakor. Utazás Budapest-Győr-Szombathely-Bucsu útvonalon át a stájer csokoládé fellegvárba.

A Zotter csokoládégyárban bepillantást nyerhetünk a csokigyártás kulisszatitkaiba (előre foglalt időpontban: 15 EUR/fő). Alkalom nyílik a kóstolásra is. A „csokoládé színház” 8 állomásán nem fogunk unatkozni. Mini libegők szállítják a csokoládé italokat, óriás lemezjátszó prezentálja a csokitáblákat.

A stájer tartomány fővárosába, Grazba érkezünk, ahol a karácsonyi díszbe öltözött Európa egyik legnagyobb összefüggő középkori óvárosában sétálhatunk, amely része az Unesco Világörökségnek. Városnézés helyi idegenvezetővel.  A belváros hangulatos utcácskái, romantikus belső udvarai várnak minket. A délutáni szabadidő során mindenki kedvére vásárolhat, a Mariahilfer templomban pihentető karácsonyi orgonazenét hallgathatunk. Este érkezés a szálláshelyre. Vacsora.

2.nap: A Schlossberg és Graz történelmi belvárosa, adventi vásár

Reggeli után, visszatérünk Graz történelmi belvárosába, folytatjuk sétánkat. A híres üveglifttel könnyedén jutunk fel a hegy gyomrában a Schlossbergre (felvonódíj 2 EUR). Az óratoronytól páratlan kilátásban lesz részünk a városra. A várhegyen belül alagútrendszer található, melyben 2 km hosszan barlangvasút közlekedik. A vasút 4 km/h sebességgel halad, és 20-25 perc alatt vezet végig gyermek mesék – Ezeregy éjszaka – birodalmában (belépő: gyerek 6,50EUR, felnőtt: 8,5EUR)

Az óváros nyolc különböző adventi vására más-más specialitással, kézműves termékeket kínál.

A megfáradt kíváncsiskodó mindezt kisvonattal is körbejárhatja. A vásárban nézelődve kóstolhatunk sokféle ízben kapható puncsot, vagy a tradicionális stájer forralt bort. Ehetünk forró mustáros virslit, sajtos kolbászt vagy más finomságot is. Ezt követően indulás haza. Érkezés Budapestre a késő este.

Részvételi díj: 27.500,- Ft / fő reggelivel Felnőtt felár 10 €/ fő

Utasbiztosítás: 1.000,-Ft / fő

Vacsora a szálláson: 9 €/ fő

Egyéb költségek: 30€ / fő/ diák, 40€ /  fő/ felnőtt

(városi behajtási adó, idegenforgalmi adó, parkolás, belépők, helyi idegenvezetés)

Jelentkezni lehet Németh Éva tanárnőnél 10.000,-Ft előleggel

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 30.