Sulibörze - 2019

További képeket ide kattintva nézhet meg!

Egy EMMI rendelet értelmében az általános iskolákban előírás egy ún. pályaorientációs nap szervezése, mely elsősorban a pályaválasztás előtt álló tanulókat segíti. Ennek keretében rendezték meg az Újlak Utcai Iskola népszerű rendezvényét, mely a Sulibörze nevet viseli.

Első alkalommal, 12 évvel ezelőtt, Sarkadi Nagy Adrien intézményvezető asszony ötlete alapján került megrendezésre. A fő cél azóta sem változott, azaz minél több középiskola bemutatása a komoly döntés előtt álló, 7. és 8. évfolyamos korosztálynak. A rendezvény az eltelt idő alatt komoly, regionális szintűre emelkedett. Október 16-ára 49 középfokú iskola fogadta az újlakosok meghívását. A szervezés és rendezés nem kis feladatát Gyöngyösi Dóra és Kriska Judit vállalta. Az iskola felsős szárnyában, a tantermekben és a folyosókon érdekesnél érdekesebb standokon mutatkoztak be a megjelent iskolák.

A kerület és a környező települések iskolái szervezetten, de sok felnőtt egyéni érdeklődő is felkereste a rendezvényt, mely a szakképzés és a gimnáziumok érdekes világába nyújtott betekintést. Ezalatt, az épület nyugalmasabb termeiben a „ Mi leszek, ha nagy leszek?” program zajlott az 1-6. évfolyamok számára. Ezen olyan, vállalkozó kedvű szülők vettek részt, akik bemutatták érdekes, nem mindennapi hivatásukat, foglalkozásukat. A gyerekek többek között megismerhették a bűnügyi helyszínelők, a gyógyszerész, az informatikus, fotós, a pénzügyi tanácsadó, a mesterfodrász, az orvos, a tűzoltók és a katona munkáját.