Pályaorientációs nap az Újlakban

Október 12-én pályaorientációs napot tartottunk az Újlakban. Az elmúlt két évben a pandémia árnyékában nem a szokványos formában zajlott az esemény. Idén, szerencsére, semmi akadálya nem volt a hagyományos megrendezésnek. 1-6. évfolyamon a szakmákkal való ismerkedés kapta a főszerepet. A pályaorientációs nap alprogramjaként párhuzamosan Mi leszek, ha nagy leszek? néven zajlottak iskolánkban szülők által tartott foglalkozások. Ennek keretében összesen 26 helyszínen, 29 szülő részvételével izgalmas bemutatókat láthattak diákjaink.

Megismerhettük a szoftvertesztelő, orvos, fuvolatanár, ingatlanközvetítő, logisztikus, fodrász, igazságügyi orvosszakértő (bűnügyi helyszínelő orvos), vadász, gyógyszerész, tréner és karrier coach, bűnügyi helyszínelő nyomozó, állatorvos, biológus, varrónő, informatikus tesztelő, biztosítástechnikai szakértő,villamosmérnök, programozó, balett táncos, judo edző munkáját is.

A Logischool is képviseltette magát pályaorientációs napunkon, emellett rendőrségi kutyás bemutató kapott helyet a tornateremben az 1-2. évfolyam tanulói számára. Nagy öröm volt látni, hogy a szülők nagy lelkesedéssel, játékokkal, prezentációkkal készültek erre a napra és óriási türelemmel, akár 6 osztály számára is vállalták a foglalkozás bemutatóját. Ennek köszönhetően mind a 40 osztályunk belekóstolhatott a bemutatókba.

Hálásak vagyunk, hogy tanulóink szülei szívesen részt vesznek programjainkon, iskolai életünk aktív szereplői. Köszönjük, hogy személyes jelenlétükkel hozzájárultak ahhoz, hogy tartalmassá tehettük ezt a napot! 7-8. évfolyamon a gyerekek és szülők érdeklődése már a konkrét középiskolák kiválasztása felé fordul első sorban. Nekik nyújtott segítséget a pályaorientációs nap keretében megtartott Sulibörze. Több mint 30 középiskola képviselői (pedagógusok és tanulók, köztük több egykori újlakos is) vettek részt a börzén. Szórólapok, bemutatkozó filmek, vendéglátó falatkák és kézműves foglalkozások: mindent bevetettek a vendégül látott középiskolák a figyelem felkeltése érdekében. Érdeklődőből sem volt hiány: saját tanítványainkon kívül, a 10 és 17 kerület és az agglomeráció iskoláiból is érkeztek gyerekek, szülők. Hatalmas tömeg, zsivaj, jókedv, sok nevetés és persze rengeteg kérdés és sok hasznos információ: ezért érdemes a Sulibörzét megtartani.

Jövőre is visszavárunk minden ismerős középiskolát és igyekszünk bővíteni a résztvevők listáját.

 

Kapcsolódó képek megtekintése