Nagy Digitális Kaland - 2024

Versenyeredmények és nyelvvizsgák

Véget ért a Logiscool által szervezett Nagy Digitális Kaland 2024 verseny! -Kiemelkedő sikerek a kerületi iskolásoktól

Május 23-án, a Digitális Tudásért Alapítvány szervezésében immár negyedik alkalommal rendezték meg a Nagy Digitális Kalandot. A Nagy Digitális Kaland helyi szervezését a XVII. kerületben a Logiscool Rákoskeresztúr iskola bonyolította le. Az esemény helyszíne az Újlak Utcai Általános Iskola volt, ahová közel 120 diák érkezett, hogy részt vegyenek ezen a különleges digitális versenyen. A megmérettetés célja, hogy a 3-4. és 5-6. osztályos diákok játékos és interaktív módon fejlesszék digitális készségeiket.

 

Mi is az a Nagy Digitális Kaland?

A Nagy Digitális Kaland egy országos verseny, amely lehetőséget biztosít a fiatal diákoknak, hogy elmélyedjenek a digitális világban. A verseny során 3 fős csapatok mérhették össze tudásukat, két korcsoportban: 3-4. és 5-6. osztályos diákok. A feladatok a digitális világ különböző területeit érintették, így a résztvevők betekintést nyerhettek az alábbi témákba:

 

  • Digitális világ: Ismeretek a digitális eszközök és alkalmazások használatáról.
  • Logikus és algoritmikus gondolkodás: Problémamegoldó készségek fejlesztése.
  • Internetbiztonság: Biztonságos internethasználat alapjai.
  • Mesterséges intelligencia: Bevezetés a mesterséges intelligencia világába.

 

Az Újlak Utcai Általános Iskola adott otthont a területi versenynek, ahol csapatok és felkészítő tanáraik érkeztek a XVII. kerületből, Pécelről, Gyömrőről, Maglódról és Ecserről is. A diákok izgatottan készültek a feladatokra, amelyek nem csak tudásukat, de kreativitásukat és csapatmunkájukat is próbára tették.

 

Eredmények és elismerések:

A verseny végén szoros küzdelem után születtek meg a következő eredmények:

 

3-4. osztályosok:

I. hely: Top Scooler 🥇 (Andrososvics Dávid, Koder Zsombor Tamás, Tuli Norman)

II. hely: Animék 🥈 (Felker András, Kriczky Anna, Palotai Mátyás)

III. hely: Túrórudik 🥉 (Naszvadi Levente, Oertel Alex, Szó Balázs)

 

5-6. osztályosok:

I. hely: ALTF4 🥇 (Rédli Csanád, Király Levente)

II. hely: BBQ szósz 🥈 (Deák Mike Robin, Váradi Emma, Rausz Vince)

III. hely: Holobundáskenyerek 🥉 (Horváth Máté, Koncz Márton, Torma Teó Tamás)

 

Külön gratuláció illeti meg az ALTF4 és a BBQ szósz csapatokat, akik az országos legjobb 10 közé is bekerültek! Az országos ranglistán az 5-6. osztályosok között az Újlak Utcai Általános Iskola tanulóiból álló ALTF4 csapat 2. helyezést ért el. A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium diákjaiból álló BBQ szósz csapat pedig országos 3. helyezést ért el. Gratulálunk még egyszer mindkét csapatnak és felkészítő tanáraiknak is!  

A Nagy Digitális Kaland 2024 nem csupán egy verseny volt, hanem egy lehetőség arra, hogy a diákok új ismereteket szerezzenek és élményekkel gazdagodjanak. 

A Nagy Digitális Kaland helyi szervezését a Logiscool Rákoskeresztúr iskola bonyolította le. Az iskola egész évben várja a gyerekeket kurzusaira, ahol a programozás és a digitális készségek elsajátítása játékos formában történik. Nyári táboraikban pedig még több szórakoztató és tanulságos szakmai programmal készülnek, hogy a gyerekek a vakáció alatt is fejleszthessék tudásukat és képességeiket. Tábor kínálatukban megtalálhatóak: Minecarft táborok, Roblox táborok, Videszerkesztő táborok, Digitálos táborok, Robotika táborok és Programozó táborok. 

További információ a kurzusokkal, táborokkal kapcsolatosan: www.logiscool.com/rakoskeresztur

A versennyel kapcsolatos további hírekért és a következő események részleteiért kövesse a Digitális Tudásért Alapítvány oldalát! www.nagydigitaliskaland.hu 

Találkozunk a következő Nagy Digitális Kalandon!