Digitális témahét - 2020

A 2020-as, némileg rendhagyó Digitális Témahét iskolánkban idén a ‘levegő' téma köré szerveződött. Különböző osztályok, különböző tantárgyak távoktatási formákon keresztül olyan ismereteket, feladatokat kaptak, amely során a levegő fizikai, kémiai, matematikailag leírható tulajdonságain túl egészen az irodalmi megközelítésig is eljutottak.

Idén a digitális témahét projektje egy különleges, pedagógiai szempontból kétségtelenül történelmi helyzetben valósult meg, ti. a digitális tanrend keretén belül. A tanulók feladataikat digitális eszközökön végezték, megoldásaikat is úgy küldték el tanáraiknak, valamint tájékozódtak a projekt más tantárgyainak megközelítéseiről.

A csoport munka inkább csak a feladatmegoldások vagy anyaggyűjtések szakaszában valósult meg, és az eredeti elképzeléstől eltérően egy weboldal lett a projekt végterméke.

Ugyanakkor ez a fajta tantárgyakon átnyúló ismeretegyüttes fokozottan alkalmas volt a digitális pedagógia korszerű  módszereinek gyakorlására, sőt, a jövőbe is mutat, amikor a kognitív folyamatokat a tantárgy-tanóra-osztályterem keretek lazításával lehet hatékonyabbá tenni.

További részletek:

http://dplatform.hu/ujlak/dth2020/dth2020.html