A Kelet-Pesti Tankerületi Központ közleménye

Ágyi poloskák irtása az Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolában

 

Több sajtótermék is beszámolt az Újlak Utcai Iskolában tapasztalt ágyi poloskák jelenlétéről. A Kelet-Pesti Tankerületi Központ, mint az intézmény fenntartója, azonnal intézkedett, amikor tudomására jutott a probléma.

Folyamatosan egyeztetünk az iskola vezetésével és a helyi önkormányzattal. Eddigi intézkedések során már kétszer, 2023 májusában és októberében is volt poloskaírtás. Felvettük a kapcsolatot a Budapest Főváros Kormányhivatala X. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztály munkatársaival is.

Önkormányzattal egyeztetve pénteken ismételten fertőtlenítés lesz az iskolában. Ezen intézkedések megtisztítják az épületet és a termeket a kártevőktől. Ezek után csak úgy jelenhet meg ismét az ágyi poloska, ha azt valaki behozza az iskolába. Ez a lehetőség azonban túlmutat az iskola és a fenntartó kompetenciáján, ezért felvettük a kapcsolatot a Önkormányzattal, Gyermekvédelemmel, Családsegítő központtal, hogy megelőzzük az újabb eseteket.

Mindentől függetlenül a Kelet-Pesti Tankerületi Központ az irtás után is figyelemmel kíséri a helyzet alakulását, hogy szükség esetén további intézkedéseket tegyen. Kiemelt célunk, hogy az ügy megoldódjon és a gyerekek rendezett körülmények között tudják tölteni mindennapjaikat.