Címlap Iskolaélet Táborok,utazások Nyári német nyelvi tábor Salzkammergutban
Nyári német nyelvi tábor Salzkammergutban Nyomtatás E-mail
2017. szeptember 01. péntek, 00:00

Hagyományainkhoz híven 2017. július 9-15. között, az ausztriai Gosauban, a Dachstein lábánál szerveztük meg 4-8. osztályos tanulóink számára német nyelvi-népismereti táborunkat. Délelőttönként a gyerekek anyanyelvi tanárok vezetésével, kommunikációs nyelvórákon vehettek részt Bad Ischl gimnáziumában, délutánonként Salzkammergut látnivalóit csodáltuk meg.

Szállásunk az alpesi hegyek között, a gosau-i Haus der Begegnung-ban volt. A programok végeztével a gyerek lelkesen játszhattak a kristálytiszta levegőn. Kirándulásaink között szerepelt számos olyan program, amiknek segítségével a gyerekek testközelben megtapasztalhatták a természetismeret vagy földrajz órákon a magashegység élővilágáról és földrajzáról tanultakat.

Ilyen túra vezetett Myrafälle-Steinwandklamm-ban, a Gosausee körül, a Drei-Seen-Tour kirándulásain vagy a Dachstein-i régióban.

Emellett a környék számos történelmi- kulturális emlékét kerestük fel pl. Bad Ischl Kaiservilla-ját, Salzburg Mozarthaus-át, Fellegvárát, a Hallstatt-i sóbányát és a Hellbrunn-i kastélyt.

Utazásunkat az UNI-JANT Kft. biztosította a megszokott magas színvonalú szolgáltatásával. Az utazásunk költségeinek egy részét sikeres pályázatunk alapján az EMMI-EMET finanszírozta.

Csatolmányok nevei:
Gosau_plakat.pdf[ ]606 Kb
 

ERASMUS +

E-napló

 

Kérjük az e-naplóval kapcsolatos gondokkal, kérdésekkel az ismertető elolvasása után kizárólag az

enaplo{kukac}ujlak.com

email címen forduljanak hozzánk!

 

Újlak Diákalapítvány

Védőnő elérhetősége

Kiss Anikó

e-mail: vedono@ujlak.com

Tel: +36-20-315-11-56

Iskolapszichológus

Sztankó-Deák Réka Andrea

e-mail: deak.reka@ujlak.com

Iskolagyümölcs

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban