Címlap Iskolaélet Táborok,utazások Látogatás a NOÉ-ban, avagy minden élőlénynek joga van az élethez - 2015
Látogatás a NOÉ-ban, avagy minden élőlénynek joga van az élethez - 2015 Nyomtatás E-mail
2015. október 02. péntek, 11:02

Szeptember 29-én tanulmányi séta keretében a NOÉ Állatotthonban járt a 4.b osztály.

Az ötlet alappillére a napközi otthonos tanmenethez igazodó heti téma, Az állatok világnapja volt, melyet minden év október 4-én ünneplünk. Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik minden esztendőben, az állatok nyelvén értő Szent Ferenc emléknapján. Ez a nap az állatok védőszentjének halála napja.

A világnapon minden állat védelmére felhívják a figyelmet. A haszonelvűségnek sok állat esik áldozatul, és a felelőtlen állattartás miatt Magyarországon például évente több százezer "kedvenc" állat válik kóborrá.

A 17. kerület szélén lévő NOÉ Állatotthon Budapest legnagyobb állatotthonaként 1992 óta végzi a bajba jutott, megkínzott, balesetet szenvedett állatok mentését. A csaknem 8 hektáros terület jelenleg közel ezer kutya, cica, malac, kecske, juh, strucc, nyuszi, tengerimalac, csirke, kacsa, liba, páva, vaddisznó, mosómedve, ormányos medve, borz, ló, póni, szamár, láma, díszmadár, galamb, varjú, teknős, és szarvasmarha átmeneti, vagy - sok esetben - végleges otthona. Saját anyagi erőforrásaikból, és normatív állami támogatás nélkül, önerőből és a támogatók jóvoltából tartja fent magát.

Osztályunk a nagylelkű szülői munkaközösségünknek köszönhetően több zsák száraz állateledellel és nem utolsó sorban a gyerekek simogatásával járult hozzá ezeknek a bicebóca, vaksi, csúnyácska, de mindenképpen imádnivaló állatoknak a gondozásához. Meglepő volt látni a gyerekek ösztönös reakcióját az állatokkal való akaratlan testi kontaktusra. Az önzetlen választ a szeretet-kérésére.

A célunk az volt, hogy az állatszerető-állatvédő vénájukat edzzük, hogy feltöltődjenek a segíteni tudás energiájával, és betekinthessenek egy olyan világba, amit nem reklámoz a mindennapi média, mégis tudniuk kell, hogy létezik, és hogy ők ennek sosem lesznek okozói, táplálói.

 

Ági néni és Gabi néni

 

ERASMUS +

E-napló

 

Kérjük az e-naplóval kapcsolatos gondokkal, kérdésekkel az ismertető elolvasása után kizárólag az

enaplo{kukac}ujlak.com

email címen forduljanak hozzánk!

 

Újlak Diákalapítvány

Védőnő elérhetősége

Kiss Anikó

e-mail: vedono@ujlak.com

Tel: +36-20-315-11-56

Iskolapszichológus

Sztankó-Deák Réka Andrea

e-mail: deak.reka@ujlak.com

Iskolagyümölcs

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban