Címlap Iskolaélet Táborok,utazások Dél-Anglia szépségei és a szafari-park
Dél-Anglia szépségei és a szafari-park Nyomtatás E-mail
2015. március 31. kedd, 00:00

Tisztelt Szülők!

A nyári útra továbbra is lehet jelentkezni Braun Ildikó Tanárnőnél!

Dél-Anglia szépségei és a szafari-park

- Dél-Anglia szemet gyönyörködtető látványosságai, szabadidő- és szafari park-látogatással -


 

0. NAP                       KEZDŐDIK A KALAND!

2015.06.20. Az esti órákban Budapestről indulunk útnak. Folyamatosan utazunk, rövid megállókkal. Az éjszakát az autóbuszon töltjük.

1. NAP                       EGY CSIPETNYI BELGIUM

2015.06.21. Folyamatosan utazunk, 3-4 óránkénti pihenőkkel. Kora délután Brugge-ben, a Flandria gyöngyszemének is nevezett középkori hangulatú kisvárosban 1-2 órás városnézésen veszünk részt, és megismerkedünk a nevezetességekkel: Posztócsarnok, Szent Vér-kápolna, Városháza, Miasszonyunk-templom, Bégina-udvar, Szerelmesek tava. Este Franciaországba érünk, majd javasoljuk, hogy a csoport vegye igénybe a tranzitszállást Dunkerque-ben.

2. NAP           EGY NAP LONDON

2015.06.22. Kora reggel elhagyjuk franciaországi szállásunkat és a Csalagúton átkelünk Angliába. Londonba indulunk, ahol először a London Eye-t (F), Európa legmagasabb kilátókerekét próbáljuk ki, majd gyalogos városnézés következik: Parlament, Big Ben, Buckingham Palace, Trafalgar Square, Downing Street. Délután felkeressük a Madame Tussauds Panoptikumot (F), ahol sok más érdekesség mellett világhírű személyiségek viaszmásai mellett készíthetünk fotókat. A nap végén egy kis szabadprogramra is jut idő az Oxford Streeten. Londonból szállásunkra utazunk.

3. NAP                       TITOKZATOS VIDÉKEKEN

2015.06.23. Ma reggel felkeressük az Amesbury síkságot évezredek óta vigyázó Stonehenge (F) titokzatos kőoszlopait.  Délután a csoport három program közül választhat: A; Salisburybe látogatunk, ahol felkeressük az ország egyik leghíresebb katedrálisát (F), ahol a Magna Carta egyik példányát is őrzik, majd szabadprogram következik a városban. B; Felkeressük Portsmouth városát, ahol mecsodáljuk a város új jelképét, a csodaszép, hófehér Spinakker Tower épületét és megtekintjük a Historic Dockyards (F) tengerészeti múzeumot, ahol többek között Nelson admirális vezérhajóját, a Victory-t őrzik. C; Winchesterbe utazunk, ahol megcsodáljuk a katedrális épületét és Arthur király kerekasztalát (F). Indulunk vissza a szállásra.

4. NAP                       EURÓPA ELSŐ SZAFARI-PARKJA

2015.06.24. Reggel ellátogatunk a Thynne család évszázados otthona, a Longleat kastély (F) területére, ami a Tudor-kori építészet egyik legszebb remekműve. A kastélyépület megtekintésén túl részt veszünk egy igazi szafari-túrán, ahol zsiráfokat, majmokat, tigriseket, oroszlánokat, elefántokat, farkasokat láthatunk. A délutánt a kastély óriási szabadidőparkjában töltjük el: utazhatunk kisvasúton, kikeveredhetünk a világ legnagyobb sövénylabirintusából, eltévedhetünk egy csodás tükörteremben, láthatunk denevéreket és pillangókat is, ahogy fókákat is etethetünk hajókázás közben. Este visszaindulunk szállásunkra.

5. NAP                       TERMÉSZET ÉS KULTÚRA TALÁLKOZÁSA

2015.06.25. Első programpontunkként egy páratlan természeti szépség tárul a szemünk elé, hiszen felkeressük a doveri fehér sziklákhoz hasonló Seven Sisters sziklavonulatot és a magaspartot őrző Belle Toute világítótornyot. Innen az angol riviéra tán legszebb városába, Brightonba indulunk és megtekintjük a keleties stílusban épült, magával ragadó egykori királyi nyaralót, a Royal Pavilion-t (F)

6. NAP           ZARÁNDOKOK NYOMÁBAN

2015.06.26. Reggel a Kent ékszerdobozának is nevezett városkába, a XII. század óta zarándokok milliói által felkeresett Canterbury-be utazunk, ahol felfedezzük a gyönyörű Canterbury katedrálist (F), valamint szabadprogram keretén belül vásárolgathatunk, illetve sétálgathatunk a középkori hangulatú, favázas házakról ismert városkában. Ezután a kikötő felé indul buszunk és Folkestone-ból indulva átkelünk a Csalagúton.

Az éjszakát már Párizs környéki tranziton töltjük.

7. NAP           DISNEYLAND

2015.06.27. Reggeli után a busz Disneyland (F) felé veszi az irányt, ahol egy vidám és önfeledt játékkal teli napot töltünk el Mickey egér, Plútó kutya, Aranyhaj és a többi Disney-figura társaságában. Este hazafelé indulunk, az éjszakát a buszon töltjük.

8. NAP            HAZAÉRKEZÉS

2015.06.28. Folyamatos utazás után Budapestre az esti órákban érkezünk meg.

RÉSZVÉTELI DÍJ CSALÁDI ELHELYEZÉSSEL

az indulás időpontja

2015 bármely időpontban

18 éven aluliaknak

18 éven felülieknek

· alapár *

101.900  Ft

105.900 Ft

· odaúti tranzitszállás reggeli nélkül

5.700 Ft

· párizsi plusz egy nap ***

10.500 Ft

· komp-Csalagút felár

2.000 Ft

· ÖSSZESEN

120.100 Ft

124.100 Ft

· utasbiztosítás

8 nap: 2.700 Ft

8 nap: 4.900 Ft

· útlemondási (storno) biztosítás

1.680 Ft

1.740 Ft

· (F) belépők 18 éven aluliaknak

kb. 105-110 GBP + kb. 15-35 EUR

· (F) belépők 18 éven felülieknek

kb. 145 GBP + kb. 30-50 EUR

* Az alapár tartalmazza: autóbusz-közlekedés minden költsége, retúr Csalagút-átkelés, 4 éjszaka szállás vendéglátó családoknál teljes ellátással (csomagolt ebéd) 2-3-4 fő együttes elhelyezésével, az idegenvezető költségei.

*** Szállás Forma1 tranzithotelben, 3 fős elhelyezéssel, reggelivel

 

ERASMUS +

E-napló

 

Kérjük az e-naplóval kapcsolatos gondokkal, kérdésekkel az ismertető elolvasása után kizárólag az

enaplo{kukac}ujlak.com

email címen forduljanak hozzánk!

 

Újlak Diákalapítvány

Védőnő elérhetősége

Kiss Anikó

e-mail: vedono@ujlak.com

Tel: +36-20-315-11-56

Iskolapszichológus

Sztankó-Deák Réka Andrea

e-mail: deak.reka@ujlak.com

Iskolagyümölcs

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban