Címlap Iskolaélet Rendezvények Tehetség-hét - 2017
Tehetség-hét - 2017 Nyomtatás E-mail
2017. március 03. péntek, 14:49

 

Tehetség-hét az Újlakban

2017. február 27 - március 02.

Az iskolák központilag előírt, kiemelt feladata a tehetségek gondozása. Az Újlakban ennek, az alapítás évétől hagyománya van.

A sport és a rajz tehetségek gondozásával kezdődött, majd folytatódott a nyelvi tehetségek felkarolásával. Ez a sokrétű feladat nem azonos az egyes tantárgyak magas óraszámú és színvonalú oktatásával. Komoly kihívás a tehetség azonosítása, fejlesztése és kibontakozatása. Iskolánk e feladat ellátása érdekében, 2013-ban csatlakozott a ”Tehetségpontok” országos hálózatához, mint regisztrált tehetségpont.  Az eltelt évek alatt sokirányú, a hagyományostól gyakran eltérő feladatot vállaltunk a tehetséges gyerekek érdekében. Elengedhetetlen volt az iskola, a család és a társak összefogása, a folyamatos kapcsolattartás, információcsere és együttműködés.

Erőfeszítéseinket siker koronázta. Február 24-én kaptuk a hírt, hogy iskolánk megkapta az akkreditált, kiváló tehetségpont címet. Ennek a remek hírnek a bejelentésével kezdődött az első alkalommal megszervezett Tehetség-hetünk. A rendezvényt a Kelet-Pesti Tankerület igazgatója, Dr. Varjuné dr. Fekete Ildikó nyitotta meg, majd szakmai előadások következtek. Malakuci Judit a Hófehérke Óvoda, és Nagy Dóra a Körösi Csoma Sándor Gimnázium tehetséggondozó pedagógusa osztotta meg velünk gondolatait és személyes tapasztalatait. Keddtől a gyerekek kerültek a figyelem középpontjába. Külön napokon mutatkoztak be a zenében, sportban és az nyelvben tehetséges tanulóink. Pénteken pedig vidám gálaműsor zárta a rendezvényt.

A felkészítés, a szervezés még az átlagostól is nagyobb összefogást és egymásra figyelést kívánt. Meghívott vendégeink pedig megerősítettek mindenkit abban, hogy a kitartás, az erőfeszítés meghozza a várt sikert. A jó hangulat, a közös öröm még közelebb hozta egymáshoz a gyerekeket, a pedagógusokat és a szülőket. Olyan új, iskolai programot hoztunk létre, aminek a folytatásában senki sem kételkedik.

A tehetség-hétről készült képek a címfotóra kattintva a médiatárban tekinthetők meg.

 

ERASMUS +

E-napló

 

Kérjük az e-naplóval kapcsolatos gondokkal, kérdésekkel az ismertető elolvasása után kizárólag az

enaplo{kukac}ujlak.com

email címen forduljanak hozzánk!

 

Újlak Diákalapítvány

Védőnő elérhetősége

Kiss Anikó

e-mail: vedono@ujlak.com

Tel: +36-20-315-11-56

Iskolapszichológus

Sztankó-Deák Réka Andrea

e-mail: deak.reka@ujlak.com

Iskolagyümölcs

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban