Fade
Címlap
Katolikus hitoktatással kapcsolatos videók PDF Nyomtatás E-mail
2020. május 05. kedd, 14:49

 
Digitális témahét - 2020 PDF Nyomtatás E-mail
2020. április 25. szombat, 00:00

A 2020-as, némileg rendhagyó Digitális Témahét iskolánkban idén a ‘levegő' téma köré szerveződött. Különböző osztályok, különböző tantárgyak távoktatási formákon keresztül olyan ismereteket, feladatokat kaptak, amely során a levegő fizikai, kémiai, matematikailag leírható tulajdonságain túl egészen az irodalmi megközelítésig is eljutottak.

Idén a digitális témahét projektje egy különleges, pedagógiai szempontból kétségtelenül történelmi helyzetben valósult meg, ti. a digitális tanrend keretén belül. A tanulók feladataikat digitális eszközökön végezték, megoldásaikat is úgy küldték el tanáraiknak, valamint tájékozódtak a projekt más tantárgyainak megközelítéseiről.
A csoport munka inkább csak a feladatmegoldások vagy anyaggyűjtések szakaszában valósult meg, és az eredeti elképzeléstől eltérően egy weboldal lett a projekt végterméke.
Ugyanakkor ez a fajta tantárgyakon átnyúló ismeretegyüttes fokozottan alkalmas volt a digitális pedagógia korszerű  módszereinek gyakorlására, sőt, a jövőbe is mutat, amikor a kognitív folyamatokat a tantárgy-tanóra-osztályterem keretek lazításával lehet hatékonyabbá tenni.
További részletek:
 
Iskolai beiratkozás PDF Nyomtatás E-mail
2020. április 06. hétfő, 00:00

* A Felhívjuk a Tisztelt Szülők figyelmét, hogy az Újlakba beíratkozni szándékozókra az alábbi eljárásrend 2. pontja érvényes!

* A német nemzetiségi tagozattal kapcsolatos nyilatkozatokat a csatolt fájlok között találják.

 

Tisztelt Szülők!

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását
lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül,
amelyet

 

 

 

 

A felvétel és az átvétel jelentkezés alapján történik. A felvételről vagy átvételről az iskola igazgatója dönt.

 

 • Iskolánk valamennyi osztályába (a német nemzetiségi osztályokba is) az állami fenntartású, körzettel rendelkező iskolákra vonatkozó eljárásrend szerint történik a jelentkezés.
 • A felhívás teljes eredeti szövege, valamint az iskolai körzethatárok a csatolmányok között található!

 

 

A beiratkozás szakaszai:

A beiratkozás két szakaszban történik:

1) A beiratkozás első szakaszában 2020. április 6. 0:00 óra és 2020. április 24. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők adhatják le beiratkozási kérelmeiket, akik

 

 • nem állami fenntartású általános iskolába,
 • vagy állami fenntartású, de körzettel nem rendelkező általános iskolába kívánják gyermeküket beíratni.

 

2) A körzettel nem rendelkező általános iskola a gyermek felvételéről legkésőbb 2020. április 27. napjáig dönt, és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt és az érintett gyermek kötelező felvételét biztosító általános iskola vezetőjét.

A beiratkozás második szakaszában 2020. április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézésüket, akik gyermeküket:

 • a gyermek lakóhelye/tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánják beíratni,
 • nem a lakóhelyük szerinti körzetes általános iskolába kívánják beíratni.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a két szakaszban történő beiratkozás során a második szakaszban egyetlen általános iskolába kérheti gyermeke felvételét.
A szülők, törvényes képviselők a beiratkozó gyermek körzetes iskoláját megtalálják az alábbi keresőben: https://kir.hu/korzet vagy az általános iskolák honlapján.
Az a gyermek, aki nem nyert felvételt a beiratkozás első szakaszában választott iskolába, 2020. április 28-án az életvitelszerű lakóhelye, annak hiányában tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskola felveszi.
Ha a szülő, gondviselő a gyermekét a lakóhely, annak hiányában tartózkodási hely szerint körzetes általános iskolába kívánja beíratni, az iskola a jelentkezést követően a gyermeket 2020. április 28-ig felveszi.
Az adott évben tanköteles korba lépő sajátos nevelési igényű gyermeket a kijelölt iskola 2020. április 28. napjáig hivatalból felveszi.
A kötelező felvételt biztosító általános iskola a körzetébe nem tartozó gyermekek felvételére vonatkozóan 2020. május 21. napjáig dönt, és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt és az érintett gyermek kötelező felvételét biztosító általános iskola vezetőjét.

 
Mi otthon vagyunk! PDF Nyomtatás E-mail
2020. április 03. péntek, 19:37

Az Újlak Utcai Általános Iskolában is folyik a digitális oktatás. A gyerekeknek hiányzik az együttlét, hiányzik az iskola. A múlt hét végén mindenki megkapta az iskola összetéveszthetetlen csengőhangját, ami nagy sikert aratott. Válaszul a gyerekek elkészítették arcképüket, átküldték a tanítónéniknek, akik feldíszítették az üresen szomorkodó épület ablakait. Az ablakok folyamatosan szépülnek, vidám lesz a hatalmas épület, hiszen 43 osztály van az iskolában.

 
Tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről PDF Nyomtatás E-mail
2020. március 29. vasárnap, 16:13

Tisztelt Szülők, Gondviselők!


Magyarország Miniszterelnöke 2020. március 13-án, 21.15-kor időintervallum megjelölése nélkül, bejelentette az alap – és középfokú iskolák bezárását.

Az oktatás 2020. március 16-tól elektronikus formában folytatódik.

Iskolánk ügyeletet biztosít azoknak a tanulóknak, akiknek felügyeletét nem áll módjukban megoldani 8 és 17 óra között. Kérjük az igényléskor vegyék figyelembe a járványügyi helyzet veszélyeit, súlyosságát. Azok vegyék igénybe, akiknek munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, illetve egyéb közfeladat és közellátás biztosításához.

A kérést a megelőző napon, 9 óráig küldjék meg az osztályfőnöknek.

Akik kértek fóliázott ebédet, azok 2020.03.23-tól hétköznaponként, 11:30-tól 13-ig átvehetik a konyhán, ami megközelíthető a hátsó parkoló felől.

Vigyázzunk egymásra!


 


 

A digitális oktatás alapelvei


Iskolánkban adottak a digitális oktatás feltételei, a pedagógusok és munkatársak megfelelő mértékben felkészültek a feladat ellátására. Segíteni tudjuk tanulóinkat abban, hogy a tanulmányi követelményeket teljesítsék. Ehhez szükség van a szülők hatékony együttműködésére. Kérjük, hogy a gyerekek életkorához, egyéni igényeihez alkalmazkodva segítsék, illetve ellenőrizzék a tanulási folyamatot.

A mindenki számára kötelező tananyagot és feladatokat az órarendhez igazodva, az E-KRÉTÁn keresztül küldjük meg.

Ez a tananyag mennyiség úgy kerül összeállításra, hogy képernyő előtt

 

 • 1-2. évfolyamon max.30 percet,
 • 3-6. évfolyamon max. 60 percet,
 • 7-8. évfolyamon max. 90 percet kell a gyerekeknek eltölteniük. Ez az időszerű feladatok megismerését tartalmazza.

 

Egyéb feladatot a kollégák más, folyamatosan kialakított elektronikus felületen küldenek meg. Ezek már nem kötelezőek, „szorgalmi” jellegűek, de ajánlottak az ismeretek bővítéséhez.

Alsó tagozaton 3, felső tagozaton 4 tanítási óra megtartása szükséges ahhoz, hogy egy tanítási napnak minősüljön. Ezért javasoljuk, hogy alsóban naponta minimum 130, felsőben minimum 180 percet töltsön tanulással a gyerek.

A munka értékelése is megoldott lesz, a formáról és módszerről a pedagógusok önállóan döntenek.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a digitális oktatás mindenki résztvevő számára újdonság. Sok türelmet, kitartást és korrekt hozzáállást igényel.

Nem várunk a szülőktől  extra erőfeszítést, csupán azt, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék és ellenőrizzék gyermekük munkáját.


 

 

 
Újlak bál 2020 PDF Nyomtatás E-mail
2020. március 29. vasárnap, 15:04

Az első Újlak bált a Podmaniczky Rendezvénykastélyban tartottuk. A bált kolléganőnk, dr. Pappné Szabó Edit és Heczel Csenge 8.d osztályos tanuló éneke nyitotta meg, majd a 8. d osztály keringőzött. A műsortban felléptek a vonZArt Táncegyüttes és a JoyDance Tánccsoport Egyesület táncosai. A programot a 8.e osztály keringője zárta. A bál további részében a szórakozásé, a tomboláé volt a főszerep. A báli jóhangulatról DJ Skorpioh és Sajt gondoskodtak.

Köszönjük a szülőknek a tombolafelajánlásokat, a bál támogatását és a részvételt.

 
Hit- és erkölcstan-oktatás PDF Nyomtatás E-mail
2020. február 19. szerda, 00:00

Tisztelt Szülők!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a 20/2012 EMMI rendelet 182/A § (1) értelmében a bevett egyházak számára tájékoztató napot biztosítunk, melynek keretében információt kaphatnak az egyházak által intézményünkben biztosított hitoktatással kapcsolatban. Ennek  időpontja: 2020. március 9. hétfő 17 óra.

Várjuk Önöket!

 
Balatoni nyaralás - Káptalanfüred PDF Nyomtatás E-mail
2020. január 23. csütörtök, 10:22

 • A tábor ideje: 2020. július 13 – július 20. (8 nap)
 • A tábor költsége: 36.000.- Ft
 • Jelentkezés: 2020. június 5. péntekig, naponta 8,00 – 15,00 óráig 12.000.-Ft. előleg befizetésével az 55-ös szobában.
 • A fennmaradó összeget 2020. június 12-ig kérjük befizetni.
 • (2x-i részletfizetés lehetséges, természetesen egy összegben is befizethető)
 • Az ár tartalmazza a külön busszal történő utazások, a napi 3x-i étkezés (+ tízórai, uzsonna) költségeit, a strand- és egyéb belépők, valamint a kirándulások, programok árát.

 

Tervezett programok:

 

Bővebben...
 
Öko programok - 2019-2020 PDF Nyomtatás E-mail
2020. március 29. vasárnap, 17:39

Tisztelt Látogatók!

A cikk alján PDF formátumban csatoltuk a 2019/2020-as tanévhez tartozó Ökomunkatervet., a fára kattintva pedig az ökorendezvényeken készült fotókat tekinthetik meg.

Csatolmányok nevei:
Ökomunkaterv_2019_20.pdf[ ]271 Kb
 
SULIZSÁK - 2020 PDF Nyomtatás E-mail
2020. március 29. vasárnap, 15:37

Kedves Szülők!


Nem tudja már hová pakolni gyermeke vagy saját felesleges ruháit?

Csatlakozzon Ön is iskolánk Sulizsák akciójához, amely során begyűjtjük felesleges ruháit!

Tudta, hogy a ruhák egy része újraviselhető és átalakítható?

Felhasználhatóak az építőiparban, termelőiparban, a textilszálakból fonal vagy szigetelőanyag készül.

Gyűjtsön gyermeke osztályának és segítse az újrahasznosítást!

Tanítsuk meg együtt a gyerekeket a környezettudatos életmódra!

A zsákok behozatalának időpontja:

 • 2020. március 9-10., hétfő-kedd
 • A gyűjtés helyszíne: 2. porta
 • Részletek a csatolt szülői tájékoztatóban!

Csatolmányok nevei:
sulizsák_szülői_tájékoztató.pdf[ ]159 Kb
 
E-napló PDF Nyomtatás E-mail

Tisztelt Szülők!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a KRÉTA rendszerben tanulói és szülői (gondviselői) szintű hozzáférésre egyaránt lehetőségük van, de a KRÉTA valamennyi funkciójának használatához szülői / gondviselői hozzáférés szükséges! A KRÉTA rendszer használatához kérjük olvassák el az alábbi összefoglalót:

 • A bejelentkezési webes felület elérése: http://ujlak.e-kreta.hu
 • KRÉTA Ellenőrző néven külön mobilapplikáció áll rendelkezésükre de a biztos megjelenítés érdekében mobilapplikáció helyett asztali számítógépen vagy laptopon futó böngészőben javasolt a KRÉTA napló használata.
 • A szülői / gondviselői hozzáférések regisztrációhoz kötöttek, amelyet a belépési felületen a "Gondviselői hozzáférés igénylése" hivatkozással elérhető űrlap pontos kitöltésével tudnak igényelni.
 • A gondviselői hozzáférési igényeket az iskola KRÉTA adminisztrátorai manuálisan hagyják jóvá, a jóváhagyásig Önök csökkentett jogosultságot kapnak.
 • Kérjük, hogy elektronikus levelezési címüket a regisztráció során pontosan adják meg, ugyanis elfelejtett jelszó esetén erre címre van lehetőségük új jelszót igényelni.
 • A tanulók számára nem kell külön felhasználónevet és jelszót igényelni, a felhasználónév a tanuló oktatási azonosító száma, jelszava pedig a saját születési dátuma (év-hónap-nap formátumban, azaz pl. 2008-10-02)

 

A felületet üzemeltető e-Kréta Informatikai Zrt. munkatársai a KRÉTA Elektronikus Ellenőrző moduljáról használati útmutatót készítettek, amelyet az alábbi hivatkozásra kattintva érhetnek el:

 

 

A KRÉTA napló személyes, szenzitív adatokat tartalmaz. Az iskola felé hozzáféréssel kapcsolatos problémáikkal a dokumentálhatóság és visszakövethetőség miatt gyermeke nevének és osztályának megjelölésével kizárólag az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen forduljanak hozzánk, telefonos bejelentéseket nem áll módunkban fogadni.

 
Német Nyelvű Vers és Prózamondó Verseny iskolai forduló - 2020 PDF Nyomtatás E-mail
2020. január 28. kedd, 21:36

2020. január 24- én megrendezésre került a német nemzetiségi tagozaton a Német Nyelvű Vers és Prózamondó Verseny iskolai fordulója az 1-2. osztályokban.

Iskolánkat a budapesti fordulón Vadászi Nóra 1. d és Osváth Lili 2.e osztályos tanulók képviselik.

 
Kerületi Informatika Alkalmazói Tanulmányi Verseny - 2020 PDF Nyomtatás E-mail
2020. január 23. csütörtök, 10:07

 

A verseny helyszíne: Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar - Angol Két Tanítási

Nyelvű Iskola (1173 Bp., Újlak utca 110.)

 

A verseny időpontjai:

 

2020.03.09. 14 00- kb.17 00 -ig

 

 • Grafika (5. és 6. évfolyam)
 • Komplex (grafika és szövegszerkesztés) (5. és 6. évfolyam)
 • Nagy Grafika (7. és 8. évfolyam)

 

 

2020.03.10. 14 00- kb.17 00 -ig

 

 • Szövegszerkesztés (7. és 8. évfolyam)
 • Táblázatkezelés (7. és 8. évfolyam)
 • Prezentációkészítés (vektorgrafikával) (7. és 8. évfolyam)
Nevezési határidő: 2020. március.03.

 

 

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Köszöntő

Tisztelt Látogató!


Honlapunkon részletes betekintést nyerhet iskolánk életébe. Megismerheti alapdokumentumainkat, melyek szabályozzák iskolánk működését. Bemutatjuk a tagozatokon folyó munkát, az itt tanuló gyerekeket és tanárokat. A Galéria érdekes képeket, filmeket tartalmaz mindennapi életünkről. A Kapcsolatok menüpontban a nevekre kattintva küldhet számunkra üzenetet.

Iskolánk tanulói és minden dolgozója nevében üdvözlettel:

Sarkadi Nagy Adrien

Iskolánk fenntartója

Kiváló tehetségpont

DSD vizsgahely

E-napló

 

Az e-napló eléréséhez kérem kattintson a logóra.

Kérjük az e-naplóval kapcsolatos gondokkal, kérdésekkel az ismertető elolvasása után kizárólag az

enaplo{kukac}ujlak.com

email címen forduljanak hozzánk!

Az E-ügyintézéssel kapcsolatban kérjük kattintson erre a logóra:

 

 

Szakkörök / Sport

Iskolánkban futó szakkörök / sport foglalkozások listája:

Újlak Diákalapítvány

Védőnő elérhetősége

Kiss Anikó

e-mail: vedono@ujlak.com

Tel: +36-20-315-11-56

Iskolapszichológus

Sztankó-Deák Réka Andrea

e-mail: deak.reka@ujlak.com

EMMI_EMET

Iskolagyümölcs

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Határtalanul

 

Határtalanul az Újlakkal! (2012)

Facebook

Oszd meg facebookon is!

Megközelíthetőség

Örs vezér teréről a 97E, 161A, 169E, 176E, 261E jelű buszokkal, leszállás a Kis utcánál. Liget térről a 162, 162A jelzésű buszokkal, leszállás a Kis utcánál. KÖKI-ről a 201E és 202E jelzésű buszokkal, leszállás a Kis utcánál.

Tankerinfó

Iskolánkban hitoktatást végző felekezetek elérhetőségei:

Római Katolikus Egyház Szent Kereszt Felmagasztalása Plébánia

 


Rákoskeresztúri Református Egyházközség

 

 


Rákoskeresztúri Evangélikus Egyházközség

 

 • 1173 Bp. Bakancsos u. 2.
 • Telefon: 256-4224
 • rakoskeresztur@lutheran.hu