Fade
Címlap
Sulibörze - 2019 PDF Nyomtatás E-mail
2019. november 08. péntek, 20:23

Egy EMMI rendelet értelmében az általános iskolákban előírás egy ún. pályaorientációs nap szervezése, mely elsősorban a pályaválasztás előtt álló tanulókat segíti. Ennek keretében rendezték meg az Újlak Utcai Iskola népszerű rendezvényét, mely a Sulibörze nevet viseli. Első alkalommal, 12 évvel ezelőtt, Sarkadi Nagy Adrien intézményvezető asszony ötlete alapján került megrendezésre. A fő cél azóta sem változott, azaz minél több középiskola bemutatása a komoly döntés előtt álló, 7. és 8. évfolyamos korosztálynak. A rendezvény az eltelt idő alatt komoly, regionális szintűre emelkedett. Október 16-ára 49 középfokú iskola fogadta az újlakosok meghívását. A szervezés és rendezés nem kis feladatát Gyöngyösi Dóra és Kriska Judit vállalta. Az iskola felsős szárnyában, a tantermekben és a folyosókon érdekesnél érdekesebb standokon mutatkoztak be a megjelent iskolák. A kerület és a környező települések iskolái szervezetten, de sok felnőtt egyéni érdeklődő is felkereste a rendezvényt, mely a szakképzés és a gimnáziumok érdekes világába nyújtott betekintést. Ezalatt, az épület nyugalmasabb termeiben a „ Mi leszek, ha nagy leszek?” program zajlott az 1-6. évfolyamok számára. Ezen olyan, vállalkozó kedvű szülők vettek részt, akik bemutatták érdekes, nem mindennapi hivatásukat, foglalkozásukat. A gyerekek többek között megismerhették a bűnügyi helyszínelők, a gyógyszerész, az informatikus, fotós, a pénzügyi tanácsadó, a mesterfodrász, az orvos, a tűzoltók és a katona munkáját.

 
Halloween - 2019 PDF Nyomtatás E-mail
2019. november 08. péntek, 20:14

Az Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola tanulói évről-évre izgatottan várják, hogy elkezdődjön október végén a Halloween-i ünnepségsorozat. A diákok töklámpást faragnak, vetélkedőkön vesznek részt és nem utolsó sorban, sokat megtudhatnak és megtanulnak az ősi kelta ünnepről és annak szokásairól. A kicsik jelmezbe öltözve, mondókákkal és énekekkel járnak teremről teremre, hogy csokit csaljanak ki a többiektől. A minden évben megrendezett ünnepségsorozat az idén is nagy sikerrel zárult.

 

Bővebben...
 
Játékos angol / német nyelvű foglalkozások 2020 PDF Nyomtatás E-mail
2019. november 08. péntek, 00:00

Játékos angol / német nyelvű foglalkozások indulnak nagycsoportos óvodásoknak január 6-tól 8 héten át, heti egy alkalommal az Újlak Utcai Általános Iskolában.

 

  • A játékos foglalkozásokat angolos / németes tanító nénik vezetik 15.30-16.00 óráig.
  • Az utolsó, nyílt foglalkozáson szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket is!
  • A 8 alkalom részvételi díja 8000- Ft.*

 

Jelentkezni csak személyesen lehet 2019. dec. 2-án és 3-án 8.00 – 16.00 között az iskola titkárságán.

A foglalkozásokra érkezési sorrendben tudjuk fogadni a jelentkezőket a létszám beteltéig.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

*A befizetés a jelentkezéskor kapott csekken történik, melynek összege a tagozatok munkáját támogató Újlak Diákalapítvány / Kasper Alapítvány számlájára kerül.

 
Bólyai Matematika Csapatverseny - 2019 PDF Nyomtatás E-mail
2019. október 19. szombat, 00:00

A Bólyai Matematika Csapatverseny 2019.okt. 11-én zajlott le.

A kelet-pesti régióban iskolánk 7.d osztályos csapata bejutott az első 6 közé az eredményhirdetésre, amit a XVI. kerületi Néri Szent Fülöp Ált. Iskolában okt.21-én tartottak. A "Padlizsán" csapat 4. helyezést ért el.

Csapattagok:

 

  • Szabó Benedek
  • Papp Levente
  • Simon Bálint
Szeretettel gratulálunk a fiúknak.

 

 
Kutatók éjszakája – 2019 PDF Nyomtatás E-mail
2019. október 10. csütörtök, 14:36

Szeptember végén a „Kutatók éjszakája” programsorozat keretében egyetemek, kutató intézetek nyitották meg kapuikat a nagyközönség előtt, és betekintést engedtek mindennapi munkájukba. A 6. b osztály tanulóival a Szent István Egyetem Budai Campusán, a kémiai laboratóriumban jártunk. Vajon mit is tartalmaznak azok az élelmiszerek, amit megeszünk? Biztosan mindenkiben felmerült már ez a kérdés, mi pedig nemcsak kerestük, hanem meg is találtuk erre a választ. Felvettük a védőköpenyt, kesztyűt és a szemüveget, mint az igazi kutatók, aztán már kezdődhetett is a munka. Tanulóinknak látványos kísérletekkel sikerült kimutatni a legfontosabb tápanyagokat, többek között a mandulatej fehérjetartalmát, de meggyőződhettek arról is, hogy light gyümölcslé valóban kevesebb cukrot tartalmaz. Izgalmas délutánt töltöttünk az egyetemen. A kiválóan elvégzett laboratóriumi feladatoknak köszönhetően a kémia tanszék tiszteletbeli élelmiszervizsgálónak és kutatónak fogadta az Újlakos diákokat.

Feierabend Lajosné

szaktanár

 
Határtalanul! Erdélyben - 2019 PDF Nyomtatás E-mail
2019. október 03. csütörtök, 19:24

Szeptember végén ismét útra keltünk 44 hetedikes tanulóval, hogy felfedezzük Erdély páratlan természeti kincseit, történelmünk és irodalmunk emlékeit. Utunk során felkerestük a Hunyadiak fészkét, Vajdahunyadot, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem születési helyét Marosillyén, ellátogattunk Déva várába, hogy felidézzük a tizenkét kőműves történetét. Tordán a mélybe ereszkedtünk, hogy a sóbányában pingpongozzunk, óriáskerezzünk, egyszóval a hosszú buszozás után megmozgassuk tagjainkat. A csaknem 2000 km-es út során székelyföldi kalandozásunk talán legemlékezetesebb élménye a bögözi iskolásokkal való találkozás volt: megtudtuk, hogy nekik vannak választható tantárgyaik és az osztályozás egyestől tízes skáláig mozog. Szászföldi barangolásunk Nagyszebenig vitt. Hazafelé megcsodáltuk a Békás-szorost és a Gyilkos-tót. Korondon a szakadó esőben elköltöttük maradék pénzünket, majd ragyogó napsütésben jártuk körbe Kolozsváron a Mátyás szobrot és kerestük fel az Igazságos szülőházát. Körösfőn, egy tiszta magyar lakta településen gyönyörködtünk az évszázados református templom kazettás mennyezetében, majd a Királyhágón elbúcsúztunk az erdélyi hegyektől. De nem végleg!

Kővári Katalin, Cseppentőné Vuk Katalin, Sarkadi László

 
HASZNÁLT ELEM ÉS AKKUMULÁTORGYŰJTŐVERSENY!!! PDF Nyomtatás E-mail
2019. október 02. szerda, 00:00

 
Erntedankfest - 2019 PDF Nyomtatás E-mail
2019. október 22. kedd, 19:12

2019. október 30-i héten tartottuk iskolánkban a német nemzetiségi tagozaton immár hagyományosan az Erntedankfest programunkat. Az alsó tagozaton állomásokon oldottak meg feladatokat a diákok az ősz, termények, gyümölcsök, … témakörben. A feladatok közt mozgásos-játékos megmérettetés is volt. Az Erntedankfest tanórái jó hangulatban, vidáman teltek. A felső tagozaton terményekből egy asztali díszt kellett elkészítenie minden osztálynak. Az elkészített műveket értékeltük és egy kiállítást is készítettünk. Az elsőhelyezést az 5.e osztály, a második helyezést az 5.d osztály, a harmadikat pedig a 7.e osztály érte el.

 
Sulizsák - 2019 PDF Nyomtatás E-mail
2019. október 13. vasárnap, 19:02

 

Nem tudja már hová pakolni gyermeke vagy saját felesleges ruháit?

Csatlakozzon Ön is iskolánk Sulizsák akciójához, amely során begyűjtjük felesleges ruháit!

Tudta, hogy a ruhák egy része újraviselhető és átalakítható?

Felhasználhatóak az építőiparban, termelőiparban, a textilszálakból fonal vagy szigetelőanyag készül.

 

Gyűjtsön gyermeke osztályának és segítse az újrahasznosítást!

Tanítsuk meg együtt a gyerekeket a környezettudatos életmódra!

 

Gyűjtés napjai: 2019. nov. 4-6.

Zsákok az osztályfőnököktől kaphatóak!

 
Határtalanul - Kirándulás a Felvidéken - 2019 PDF Nyomtatás E-mail
2019. október 09. szerda, 18:48

Az előző tanévben megpályázott Határtalanul kirándulásra szeptember 23-tól 27-ig került sor. A kirándulásunk címe „II. Rákóczi Ferenc nyomában” volt. A két hetedikes osztálynak csapatokra kellett oszlani, majd a kirándulás során a témához kapcsolódó kérdésekre kellett választ adni, melyek értékelésre kerültek, ezért a csapatok között szoros versengés alakult ki. A pályázat által nagyon sok helyre eljuthattunk. Megismerkedhettünk az ottani magyar nyelvjárással, és még egy magyar iskolában is körülnézhettünk. A csodálatos Felvidék látogatásánál elmaradhatatlan volt egy kis túra. A hegységek elbűvölő látványt nyújtottak a séta közben. A szerpentineken kanyarogva több fotó is készült a lenyűgöző kilátásról és a csapatról. A kirándulás mottójához kapcsolódó eseményeket és azok helyszíneit meglátogathattunk, így nagyobb betekintést nyerhettünk II. Rákóczi Ferenc életébe és tetteibe. Jártunk Kassán, Rozsnyón, Késmárkon, Füleken, Losoncon, Lőcsén, Krasznahorkaváralján, a Szlovák Paradicsomban, a Szádelői- völgyben, a Szilicei-fennsíkon, Csetneken és Rimaszombaton.

A határtalanul kirándulás által nagyon hasznos és érdekes élményeket szereztünk, remélem, még több ilyen kalandban lesz részünk.

2019. 10. 06.

Mészáros Emma 7. b

 
Budakeszi Vadaspark - 2019.10.01. PDF Nyomtatás E-mail
2019. október 03. csütörtök, 19:09

Október 1-én ragyogó időben iskolánk 123 elsős kisdiákja évfolyam kiránduláson vett részt. A közelegő Állatok Világnapja alkalmából ellátogattak a Budakeszi Vadasparkba, ahol megismerkedhettek Magyarország állatvilágával. Bemutatkoztak a Magyarországon előfordul őshonos és betelepült állatfajok is mint a mosómedve, róka, aranysakál, farkas, barnamedve, vadászgörény, szajkó és még sok más faj. Szakvezetőnktől, Ingridtől, Sok különlegességet hallottak az állatok életéről, étkezési szokásairól. Külön élményt jelentett számukra, mikor megtapinthatták az aranysakál, róka és nyest bundáját és megsimogathattak egy vadászgörényt, nagy pelét, és szarkát.

 
Sulibörze - 2019.10.16. PDF Nyomtatás E-mail
2019. szeptember 18. szerda, 15:17

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Köszöntő

Tisztelt Látogató!


Honlapunkon részletes betekintést nyerhet iskolánk életébe. Megismerheti alapdokumentumainkat, melyek szabályozzák iskolánk működését. Bemutatjuk a tagozatokon folyó munkát, az itt tanuló gyerekeket és tanárokat. A Galéria érdekes képeket, filmeket tartalmaz mindennapi életünkről. A Kapcsolatok menüpontban a nevekre kattintva küldhet számunkra üzenetet.

Iskolánk tanulói és minden dolgozója nevében üdvözlettel:

Sarkadi Nagy Adrien

Iskolánk fenntartója

Kiváló tehetségpont

DSD vizsgahely

E-napló

 

Az e-napló eléréséhez kérem kattintson a logóra.

Kérjük az e-naplóval kapcsolatos gondokkal, kérdésekkel az ismertető elolvasása után kizárólag az

enaplo{kukac}ujlak.com

email címen forduljanak hozzánk!

Az E-ügyintézéssel kapcsolatban kérjük kattintson erre a logóra:

 

 

Szakkörök / Sport

Iskolánkban futó szakkörök / sport foglalkozások listája:

Újlak Diákalapítvány

Védőnő elérhetősége

Kiss Anikó

e-mail: vedono@ujlak.com

Tel: +36-20-315-11-56

Iskolapszichológus

Sztankó-Deák Réka Andrea

e-mail: deak.reka@ujlak.com

EMMI_EMET

Iskolagyümölcs

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Határtalanul

 

Határtalanul az Újlakkal! (2012)

Facebook

Oszd meg facebookon is!

Megközelíthetőség

Örs vezér teréről a 97E, 161A, 169E, 176E, 261E jelű buszokkal, leszállás a Kis utcánál. Liget térről a 162, 162A jelzésű buszokkal, leszállás a Kis utcánál. KÖKI-ről a 201E és 202E jelzésű buszokkal, leszállás a Kis utcánál.

Tankerinfó

Iskolánkban hitoktatást végző felekezetek elérhetőségei:

Római Katolikus Egyház Szent Kereszt Felmagasztalása Plébánia

 


Rákoskeresztúri Református Egyházközség

 

 


Rákoskeresztúri Evangélikus Egyházközség

 

  • 1173 Bp. Bakancsos u. 2.
  • Telefon: 256-4224
  • rakoskeresztur@lutheran.hu