Fade
Címlap
HÓD- Informatika verseny - 2019 PDF Nyomtatás E-mail
2020. január 12. vasárnap, 14:09


A HÓDítsd meg a biteket, Nemzetközi informatikai és számítógép-

készség versenyen 202 iskola több mint 27 ezer diákja vett részt az idén.

Iskolánkból 339 tanuló vett részt az online versenyen.

Bővebben...
 
Játékos angol / német nyelvű foglalkozások 2020 PDF Nyomtatás E-mail
2019. december 18. szerda, 00:00

Játékos angol / német nyelvű foglalkozások indulnak nagycsoportos óvodásoknak január 6-tól 8 héten át, heti egy alkalommal az Újlak Utcai Általános Iskolában.

 

  • A játékos foglalkozásokat angolos / németes tanító nénik vezetik 15.30-16.00 óráig.
  • Az utolsó, nyílt foglalkozáson szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket is!
  • A 8 alkalom részvételi díja 8000- Ft.*

 

Jelentkezni csak személyesen lehet 8.00 – 16.00 között az iskola titkárságán.

A foglalkozásokra érkezési sorrendben tudjuk fogadni a jelentkezőket a létszám beteltéig.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

*A befizetés a jelentkezéskor kapott csekken történik, melynek összege a tagozatok munkáját támogató Újlak Diákalapítvány / Kasper Alapítvány számlájára kerül.

 
Advent a Fő téren - 2019 PDF Nyomtatás E-mail
2019. december 15. vasárnap, 12:38

Iskolánk német nemzetiségi tagozatának kicsi és felsős kórusa közösen vett részt Rákosmentén, a Fő téren az adventi rendezvényen.

A kórusok az idei tanévben alakultak, de a kórus tagjai már az előző években is több énekversenyen sikeresen szerepeltek. Az adventi fellépésre a tanulókat dr. Zsámboki Beatrix és Németh Éva készítették fel.

 
Sulibörze - 2019 PDF Nyomtatás E-mail
2019. november 08. péntek, 20:23

Egy EMMI rendelet értelmében az általános iskolákban előírás egy ún. pályaorientációs nap szervezése, mely elsősorban a pályaválasztás előtt álló tanulókat segíti. Ennek keretében rendezték meg az Újlak Utcai Iskola népszerű rendezvényét, mely a Sulibörze nevet viseli. Első alkalommal, 12 évvel ezelőtt, Sarkadi Nagy Adrien intézményvezető asszony ötlete alapján került megrendezésre. A fő cél azóta sem változott, azaz minél több középiskola bemutatása a komoly döntés előtt álló, 7. és 8. évfolyamos korosztálynak. A rendezvény az eltelt idő alatt komoly, regionális szintűre emelkedett. Október 16-ára 49 középfokú iskola fogadta az újlakosok meghívását. A szervezés és rendezés nem kis feladatát Gyöngyösi Dóra és Kriska Judit vállalta. Az iskola felsős szárnyában, a tantermekben és a folyosókon érdekesnél érdekesebb standokon mutatkoztak be a megjelent iskolák. A kerület és a környező települések iskolái szervezetten, de sok felnőtt egyéni érdeklődő is felkereste a rendezvényt, mely a szakképzés és a gimnáziumok érdekes világába nyújtott betekintést. Ezalatt, az épület nyugalmasabb termeiben a „ Mi leszek, ha nagy leszek?” program zajlott az 1-6. évfolyamok számára. Ezen olyan, vállalkozó kedvű szülők vettek részt, akik bemutatták érdekes, nem mindennapi hivatásukat, foglalkozásukat. A gyerekek többek között megismerhették a bűnügyi helyszínelők, a gyógyszerész, az informatikus, fotós, a pénzügyi tanácsadó, a mesterfodrász, az orvos, a tűzoltók és a katona munkáját.

 
Erntedankfest - 2019 PDF Nyomtatás E-mail
2019. október 22. kedd, 19:12

2019. október 30-i héten tartottuk iskolánkban a német nemzetiségi tagozaton immár hagyományosan az Erntedankfest programunkat. Az alsó tagozaton állomásokon oldottak meg feladatokat a diákok az ősz, termények, gyümölcsök, … témakörben. A feladatok közt mozgásos-játékos megmérettetés is volt. Az Erntedankfest tanórái jó hangulatban, vidáman teltek. A felső tagozaton terményekből egy asztali díszt kellett elkészítenie minden osztálynak. Az elkészített műveket értékeltük és egy kiállítást is készítettünk. Az elsőhelyezést az 5.e osztály, a második helyezést az 5.d osztály, a harmadikat pedig a 7.e osztály érte el.

 
Sulizsák - 2019 PDF Nyomtatás E-mail
2019. október 13. vasárnap, 19:02

 

Nem tudja már hová pakolni gyermeke vagy saját felesleges ruháit?

Csatlakozzon Ön is iskolánk Sulizsák akciójához, amely során begyűjtjük felesleges ruháit!

Tudta, hogy a ruhák egy része újraviselhető és átalakítható?

Felhasználhatóak az építőiparban, termelőiparban, a textilszálakból fonal vagy szigetelőanyag készül.

 

Gyűjtsön gyermeke osztályának és segítse az újrahasznosítást!

Tanítsuk meg együtt a gyerekeket a környezettudatos életmódra!

 

Gyűjtés napjai: 2019. nov. 4-6.

Zsákok az osztályfőnököktől kaphatóak!

 
Határtalanul - Kirándulás a Felvidéken - 2019 PDF Nyomtatás E-mail
2019. október 09. szerda, 18:48

Az előző tanévben megpályázott Határtalanul kirándulásra szeptember 23-tól 27-ig került sor. A kirándulásunk címe „II. Rákóczi Ferenc nyomában” volt. A két hetedikes osztálynak csapatokra kellett oszlani, majd a kirándulás során a témához kapcsolódó kérdésekre kellett választ adni, melyek értékelésre kerültek, ezért a csapatok között szoros versengés alakult ki. A pályázat által nagyon sok helyre eljuthattunk. Megismerkedhettünk az ottani magyar nyelvjárással, és még egy magyar iskolában is körülnézhettünk. A csodálatos Felvidék látogatásánál elmaradhatatlan volt egy kis túra. A hegységek elbűvölő látványt nyújtottak a séta közben. A szerpentineken kanyarogva több fotó is készült a lenyűgöző kilátásról és a csapatról. A kirándulás mottójához kapcsolódó eseményeket és azok helyszíneit meglátogathattunk, így nagyobb betekintést nyerhettünk II. Rákóczi Ferenc életébe és tetteibe. Jártunk Kassán, Rozsnyón, Késmárkon, Füleken, Losoncon, Lőcsén, Krasznahorkaváralján, a Szlovák Paradicsomban, a Szádelői- völgyben, a Szilicei-fennsíkon, Csetneken és Rimaszombaton.

A határtalanul kirándulás által nagyon hasznos és érdekes élményeket szereztünk, remélem, még több ilyen kalandban lesz részünk.

2019. 10. 06.

Mészáros Emma 7. b

 
E-napló PDF Nyomtatás E-mail

Tisztelt Szülők!

A 2017/2018-as tanév óta a KRÉTA elektronikus naplórendszert használjuk, amelyben Önök közvetlenül nyomon követheti gyermekük tanulmányi teljesítményét, mulasztását, késéseit, valamint az egyes tanórák anyagát. Az alábbi pontokban összefoglaltuk a rendszerbe való bejelentkezéshez szükséges tudnivalókat:

Bővebben...
 
Halloween - 2019 PDF Nyomtatás E-mail
2019. november 08. péntek, 20:14

Az Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola tanulói évről-évre izgatottan várják, hogy elkezdődjön október végén a Halloween-i ünnepségsorozat. A diákok töklámpást faragnak, vetélkedőkön vesznek részt és nem utolsó sorban, sokat megtudhatnak és megtanulnak az ősi kelta ünnepről és annak szokásairól. A kicsik jelmezbe öltözve, mondókákkal és énekekkel járnak teremről teremre, hogy csokit csaljanak ki a többiektől. A minden évben megrendezett ünnepségsorozat az idén is nagy sikerrel zárult.

 

Bővebben...
 
Bólyai Matematika Csapatverseny - 2019 PDF Nyomtatás E-mail
2019. október 19. szombat, 00:00

A Bólyai Matematika Csapatverseny 2019.okt. 11-én zajlott le.

A kelet-pesti régióban iskolánk 7.d osztályos csapata bejutott az első 6 közé az eredményhirdetésre, amit a XVI. kerületi Néri Szent Fülöp Ált. Iskolában okt.21-én tartottak. A "Padlizsán" csapat 4. helyezést ért el.

Csapattagok:

 

  • Szabó Benedek
  • Papp Levente
  • Simon Bálint
Szeretettel gratulálunk a fiúknak.

 

 
Kutatók éjszakája – 2019 PDF Nyomtatás E-mail
2019. október 10. csütörtök, 14:36

Szeptember végén a „Kutatók éjszakája” programsorozat keretében egyetemek, kutató intézetek nyitották meg kapuikat a nagyközönség előtt, és betekintést engedtek mindennapi munkájukba. A 6. b osztály tanulóival a Szent István Egyetem Budai Campusán, a kémiai laboratóriumban jártunk. Vajon mit is tartalmaznak azok az élelmiszerek, amit megeszünk? Biztosan mindenkiben felmerült már ez a kérdés, mi pedig nemcsak kerestük, hanem meg is találtuk erre a választ. Felvettük a védőköpenyt, kesztyűt és a szemüveget, mint az igazi kutatók, aztán már kezdődhetett is a munka. Tanulóinknak látványos kísérletekkel sikerült kimutatni a legfontosabb tápanyagokat, többek között a mandulatej fehérjetartalmát, de meggyőződhettek arról is, hogy light gyümölcslé valóban kevesebb cukrot tartalmaz. Izgalmas délutánt töltöttünk az egyetemen. A kiválóan elvégzett laboratóriumi feladatoknak köszönhetően a kémia tanszék tiszteletbeli élelmiszervizsgálónak és kutatónak fogadta az Újlakos diákokat.

Feierabend Lajosné

szaktanár

 
Határtalanul! Erdélyben - 2019 PDF Nyomtatás E-mail
2019. október 03. csütörtök, 19:24

Szeptember végén ismét útra keltünk 44 hetedikes tanulóval, hogy felfedezzük Erdély páratlan természeti kincseit, történelmünk és irodalmunk emlékeit. Utunk során felkerestük a Hunyadiak fészkét, Vajdahunyadot, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem születési helyét Marosillyén, ellátogattunk Déva várába, hogy felidézzük a tizenkét kőműves történetét. Tordán a mélybe ereszkedtünk, hogy a sóbányában pingpongozzunk, óriáskerezzünk, egyszóval a hosszú buszozás után megmozgassuk tagjainkat. A csaknem 2000 km-es út során székelyföldi kalandozásunk talán legemlékezetesebb élménye a bögözi iskolásokkal való találkozás volt: megtudtuk, hogy nekik vannak választható tantárgyaik és az osztályozás egyestől tízes skáláig mozog. Szászföldi barangolásunk Nagyszebenig vitt. Hazafelé megcsodáltuk a Békás-szorost és a Gyilkos-tót. Korondon a szakadó esőben elköltöttük maradék pénzünket, majd ragyogó napsütésben jártuk körbe Kolozsváron a Mátyás szobrot és kerestük fel az Igazságos szülőházát. Körösfőn, egy tiszta magyar lakta településen gyönyörködtünk az évszázados református templom kazettás mennyezetében, majd a Királyhágón elbúcsúztunk az erdélyi hegyektől. De nem végleg!

Kővári Katalin, Cseppentőné Vuk Katalin, Sarkadi László

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Köszöntő

Tisztelt Látogató!


Honlapunkon részletes betekintést nyerhet iskolánk életébe. Megismerheti alapdokumentumainkat, melyek szabályozzák iskolánk működését. Bemutatjuk a tagozatokon folyó munkát, az itt tanuló gyerekeket és tanárokat. A Galéria érdekes képeket, filmeket tartalmaz mindennapi életünkről. A Kapcsolatok menüpontban a nevekre kattintva küldhet számunkra üzenetet.

Iskolánk tanulói és minden dolgozója nevében üdvözlettel:

Sarkadi Nagy Adrien

Iskolánk fenntartója

Kiváló tehetségpont

DSD vizsgahely

E-napló

 

Az e-napló eléréséhez kérem kattintson a logóra.

Kérjük az e-naplóval kapcsolatos gondokkal, kérdésekkel az ismertető elolvasása után kizárólag az

enaplo{kukac}ujlak.com

email címen forduljanak hozzánk!

Az E-ügyintézéssel kapcsolatban kérjük kattintson erre a logóra:

 

 

Szakkörök / Sport

Iskolánkban futó szakkörök / sport foglalkozások listája:

Újlak Diákalapítvány

Védőnő elérhetősége

Kiss Anikó

e-mail: vedono@ujlak.com

Tel: +36-20-315-11-56

Iskolapszichológus

Sztankó-Deák Réka Andrea

e-mail: deak.reka@ujlak.com

EMMI_EMET

Iskolagyümölcs

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Határtalanul

 

Határtalanul az Újlakkal! (2012)

Facebook

Oszd meg facebookon is!

Megközelíthetőség

Örs vezér teréről a 97E, 161A, 169E, 176E, 261E jelű buszokkal, leszállás a Kis utcánál. Liget térről a 162, 162A jelzésű buszokkal, leszállás a Kis utcánál. KÖKI-ről a 201E és 202E jelzésű buszokkal, leszállás a Kis utcánál.

Tankerinfó

Iskolánkban hitoktatást végző felekezetek elérhetőségei:

Római Katolikus Egyház Szent Kereszt Felmagasztalása Plébánia

 


Rákoskeresztúri Református Egyházközség

 

 


Rákoskeresztúri Evangélikus Egyházközség

 

  • 1173 Bp. Bakancsos u. 2.
  • Telefon: 256-4224
  • rakoskeresztur@lutheran.hu